Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Bitcoin Madencilik Havuzu CEO’suna 990.000 Dolarlık Büyük Ceza

ABD’nin önde gelen regülatörlerinden birisi olan CFTC, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir basın açıklaması ile 1pool Ltd firmasına ve onun kurucusu ile CEO’su olan Patrick Brunner’e 990.000 dolarlık rekor bir ceza kestiğini açıkladı. Cezanın temel verilme nedeni ise ABD tabanlı müşterilerle yasa dışı Bitcoin işlemi gerçekleştirmek.

CFTC tarafından yapılan açıklamaya göre Marshall Adaları tabanlı uluslararası menkul kıymet alım satım ve kripto para platformu ”Bitcoin marjlı emtia işlemi” gerçekleştirmiş. 1Pool firmasının vadeli işlem yapma lisansına sahip olmaması da CFTC’nin hassas noktalarından birisi olarak bilinmekte ve 1Pool firması bu eksiklikten dolayı şuan olmazsa olmaz olarak bilinen kara para aklamayı önleme gereksinimlerini de taşımamakta.

Daha önce CFTC tarafından kesilen ceza gereğince platform ve Brunner toplamda 175.000 dolar ve daha sonra 246.000 dolarlık bir ödeme yaptı. Bunun yanı sıra CFTC platformun sahip olduğu BTC’leri de teminat olarak elinde tuttuğunu vurguladı.

1Pool’un söz konusu müşterilere toplamda 570.000 dolar değerinde Bitcoin ödemesi yapması gerekiyor ve cezalarla birlikte toplam miktar 990.000 dolara denk düşmekte. CFTC yöneticilerinden birisi olan James McDonald konu hakkında yaptığı açıklamada sadece kurallara uymayan firmaların değil, aynı zamanda buna aracılık eden firmaların da CFTC’nin radarına takılacağını ifade etti.

CFTC’nin yanı sıra ABD’nin bir diğer önemli regülatörü Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) da geçtiğimiz tarihlerde ceza üzerine ceza yağdırdı ve birçok ICO şirketine karşı ciddi yaptırımlar uyguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment