Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

14 Milyon Dolarlık Kripto Para Çalan Çift, Tutuklandı

Yerel medyanın aktardığına göre, Oklahoma polisi Kaliforniya merkezli bir kripto para şirketinden milyonlarca dolarlık kripto para çalan iki erkeği yakaladı ve tutukladı.

23 Yaşındaki Fletcher Robert Childers ve 21 yaşındaki Joseph Harris, hırsızlık, birinci derece ağır suç ve kimlik hırsızlığı suçlamaları ile tutuklandı. Eğer mahkeme ikiliyi suçlu bulursa Oklahoma eyalet yasalarına göre 35 yıl hapis ile karşı karşıya kalabilirler.

San Jose merkezli merkeziyetsiz bir IT şirketi olan Crowd Machine tarafından doldurulan mahkeme belgelerine göre, Childers ve Harris tamı tamına 14 milyon dolarlık hırsızlık yapmış. İkili yaptıkları soygunu kurbanlarının sim kartlarını sahte bir sim kart ile değiştirip, onların kimliğini ve telefon numarasını ele geçirerek başarmış. Çalınan telefon numarası ve kimlik bilgileri sayesinde kurbanlarının kripto para cüzdanlarına erişim sağlayan ikili, 14 milyon dolar değerinde CMCT tokeni çalarak ciddi bir zarara neden oldu.

Santa Clara Eyalet Bölge Savcılığından bir müfettiş yerel Oklahoma polisi ile beraber çalışarak hacklenen bir telefonun izini sürüp, daha sonra sinyal aldıkları bir otele baskın yaparak ikiliyi tutukladı.

El konulan telefon iddialara göre yakındaki bir Walmart mağazalar zincirinden iki beyaz erkek tarafından satın alınmış. Mahkeme raporunda Walmart kamera kayıtlarının bu iki erkeğin Childers ve Harris olduğunu da doğruladığı yazmakta. Bunun yanı sıra yine video kayıtlarında yer alan araba hem kurbanlardan birisinin evinin önünde hem de Childers’a kayıtlı olarak bulununca, tutuklama kaçınılmaz oldu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment