Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

14 Yaşındaki Yazılım Geliştirici Sansürlenemez Oylama Platformu Geliştirdi

Bu hafta bitcoin.com, “Bitcoin Voice” isimli , Bitcoin cash topluluğu içerisinde bir takım konuların sansürsüz olarak oylanabildiği platformun geliştiricisi, 14 yaşındaki Alex Pasfield ile konuştu.

Bitcoin voice:İşlem Miktarları ile Ağırlıklandırılmış Blockchain Kullanıcılarının Doğrulanabilir Oylama Kaydı

Geçtiğimiz günlerde Twitter’da “Plain Crypto” (Plaincrypt) olarak bilinen Pasfield, BCH ve BTC topluluğunun önemli konularda -tabiri caizse- “Halep oradaysa arşın burada, yapıyorsan yap lafta bırakma ” deyimiyle gerçek anlamda oy kullanılmasını sağlayan bir platform kurdu. Bitcoin Voice, blockchain işlemlerini canlı olarak gösteren bir uygulamadır. Bu şekilde işlem miktarı belirlenerek çeşitli seçimler yapılabiliyor.14-Year-Old Developer Builds Uncensorable Voting Platform

Pasfield İlk Programını Dokuz Yaşında Kodladı

Pasfield, babasının bitcoin ve kripto paraya olan ilgisini ateşlediğini söylüyor. Pasfield:

“Babam, o zamanlar bana programlamayı öğretiyordu ve sonra da ben de sansürlenemez, eşten eşe, izinsiz, dağıtık küresel para sistemlerine dair merak uyandırdı.  O ve ben bir şekilde özgürlükçü bir çizgi üzerindeyken, bu durum içimde yankılandı.”

“O zamandan beri, İsveç ve Avustralya’da kriptoyla ilgili ve blockchain projeleri tasarlama ve oluşturma grupları tarafından görevlendirildim – etrafımda bana yol gösteren birkaç akıllı insan var.”

14-Year-Old Developer Builds Uncensorable Voting Platform

Reddit Sybil Saldırılarına Karşı Savunmasız

Pasfield, bir gün babasıyla bisiklet sürerken babasının kendisine programlama dillerinin nasıl çalıştığını anlattığını ve süreci böylece anladığını ifade ediyor. O günden sonra Pasfield ilk programını babasından biraz yardım alarak yazdı. “O zamandan beri bana, tasarım, yazılım ve dağıtık veritabanı sistemlerin nasıl yapılandırıldığını gösterdi – bu bana Javascript, HTML, web sunucuları, Python, RDBMSs ve Unix sistem yönetimi konusunda harika bir deneyim kazandırdı.” Peki, on dört yaşındaki geliştirici, neden kripto para birimi için bir oylama uygulaması oluşturmaya karar verdi?

Bu alanda çözüm üreten bazı akıllı arkadaşlarımla çalışıyordum ve Reddit’in Bitcoin alt forumundaki sansürle ortaya çıkan ve toplumun Bitcoin protokolünü nasıl geliştireceğini özgürce tartışmasını engelleyen çöküşü gördük”

“Ayrıca, Reddit’in Bitcoin alt forumunda meydana gelen sansür türü olmasa bile, Reddit gibi bu topluluk tartışma platformlarının, Sybil saldırılarına ve kripto koin sahibi olmayan kişilerin ani fiyat düşüşlerine karşı savunmasız olduğu da var. Böylece, küresel, sansürsüz, doğrulanabilir bir oylama sistemine olan ihtiyacın çözümü için tek yolun blockchain olduğunun farkına vardık.”

14-Year-Old Developer Builds Uncensorable Voting Platform

Yatırım Yaptıkları Koin’i Etkilemek için Doğrulanabilir Bir Ses Oluşturma

Bitcoin Voice geliştiricisi,  yalnızca bir arayüzün Bitcoin Unlimited Cash referans istemcisi olan genel etiket değerlerini kullanarak oy kullanabileceğini açıklıyor. Pasfield, kamunun açık etiket oylama sistemini cüzdanlarına dahil eden cüzdan geliştiricilerine cidden ihtiyaçları olduğuna inandığını açıklıyor ve  “Bu gerçekten kolay ve sadece basit bir değişiklik gerektiriyor” diyerek konunun önemini vurguluyor.

“Web sitesi yakında bunun nasıl yapılacağına dair teknik talimatlar verecek, ancak bu arada, cüzdan geliştiricilerinin teknik geliştirici talimatları için benimle iletişime geçmesi ve referans arayüze bakması harika olurdu.”

Pasfield, çeşitli ölçekleme sorunlarına baktığını ve ölçeklendirmenin dışarıdaki farklı koinler için nasıl en iyi şekilde çözülebileceğini anlamaya yönelik çözümler önerdiğini söylüyor. Genç geliştirici, Bitcoin Voice platformunu oluşturmasının nedenini, “koin sahiplerinin, yatırdıkları koini etkilemek için resmi, doğrulanabilir bir sesi olmaması” olarak açıklıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment