Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

16 Milyon Dolar Çalan Yatırım Danışmanı Bitcoin mi Aldı?

Müşterilerinden 16 milyon dolar çalan ve sekiz yıl on ay hapis cezasına çarptırılan yatırım danışmanı Barry Kloogh, Bitcoin aldığını ve bazı müşterilerine BTC hizmeti verdiğini iddia etti. İfadelere göre Kloogh, BTC’yi potansiyel bir yatırım aracı olarak görüyor.

Barry Kloogh ile bir süredir tanışıklığı bulunan bir kişi, Stuff’a Kloogh ile ilgili bazı bilgiler verdi. Aktardıklarına göre, kendisi Kloogh’a Bitcoin yatırımı yaptığını ve getirisinin inanılmaz iyi olduğunu söyledi. Kloogh ise BTC konusunda meraklandı ve kendisine kripto para yatırımı konusunda yardım etmeyi teklif etti ancak bu teklifi reddetti. Peki Bitcoin ile ilgilenmeye başlayan ve hapiste olan Barry Kloogh müşterilerine tam olarak ne yaptı?

bitcoin-dolar
Stuff

Saadet zinciri hikayesi

Stuff’a göre 57 yaşındaki Barry Kloogh, 1983 yılından bu yana finansal hizmet verdi. 2019 yılında Yeni Zelanda’nın Dunedin şehrinde yatırım danışmanlığı yaptı. O tarihte 2 bin müşterisi vardı. Kloogh, ücretsiz yemek kuponları ve seminerlerinde The Money Cookbook isimli kitabını dağıtarak müşterilerini kandırdı. Kloogh’dan danışmanlık hizmeti alanlar emeklilik paralarına kadar kaybetti. Yetkililer, müşterilerden çalınan paraların 2012 yılına kadar dayandığını ortaya koydu.

Lüks arabalara düşkünlüğüyle bilinen Kloogh, tüm bu faaliyetleri sırasında ev ve araba aldı. Barry, mahkemeye çıktı ve 16 milyon dolar çaldığını itiraf etti. Kloogh; yanlış beyan, sahtecilik, hırsızlık gibi birçok suçtan sekiz yıl on ay hapis cezası aldı. Cezalarla birlikte evinden ve iki arabasından da oldu.

bitcoin-dolar
Barry Kloogh’un şirketi. Stuff

Paraların nereye gittiği belli değil

Bazı müşteriler, Barry’ye binlerce dolar verdiklerini ancak bu paraların nereye gittiğini bilmediklerini ifade etti. Bir raporda, Barry’nin çaldığı paralarla ev ve araba aldığı, aynı zamanda iki şirketinde 13 bin 500 dolar bulunduğu belirtildi. Bir yetkili, Barry’e yöneltilen suçlamalar kapsamında Bitcoin’in bulunmadığını söyledi. Kloogh’un eşi Svetlana ise Bitcoin hakkında yöneltilen sorulara “Bu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum.” yanıtını verdi.

Bu durumda, Barry’nin potansiyel olarak aldığı paraları Bitcoin’e yatırmış olma ihtimali var denebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!