Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’da Kripto Parayla Maaş Alanlara Uyarı

Hindistan’da kripto para ile maaş alan çalışanlara uyarı geldi. Ülkede kripto paralara yasak gelmesi halinde çalışanların zor durumda kalabileceği konuşuluyor. 

Hindistan’da freelance çalışan bazı insanlar, kripto para ile maaş alıyor. Banka gibi kurumlar olmadan para alabilen çalışanlar, transfer ücreti ve hız gibi konularda avantaj kazanıyor.

Bu insanlarla çalışan bazı şirketler, vergi ve regülasyon kolaylığı sebebiyle dijital varlıkları tercih ediyor. Fakat Mint’in haberine göre bazı avukatlar, ülkedeki potansiyel kripto para yasağı üzerine çalışanları uyardı.

Ya kripto paralar yasaklanırsa?

Hindistan, kripto paraları yasaklamak için bir yasa tasarısı sunma hazırlığında. Bunun yanı sıra, ülkede kripto paralardan çifte vergi alınacağı da açıklandı.

Avukatlar, kripto varlıklara herhangi bir yasak gelmesi halinde maaşını bu paralarla alanların problem yaşayabileceğini belirtiyor. Böyle bir senaryoda, çalışanlar tüm varlıklarını uluslararası borsalarda satmak zorunda kalabilir.

J Sagar Associates hukuk şirketi ortağı Probir Roy Chowdhury, kripto paraların Hindistan’daki yasal yerinin henüz belirsiz olduğunu söylüyor. Bu nedenle insanların alım-satım yapmaya devam ettiğini belirten Chowdhury, “Alım-satım yapmak ya da ödeme almak yasa dışı değil. Fakat yasal da değil. dedi.

Eğer çalışanlar bu paralarla ilgili hukuksal boyutta bir olumsuzluk yaşarsa, yasalar belirgin olmadığından avukatların çalışanlara yardım etmesi zor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!