Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2 Milyar Dolara Ulaşıldı: DeFi Göz Doldurmaya Devam Ediyor

Kripto para yatırımcılarının son birkaç aylık sürede büyük ilgi gösterdiği DeFi platformları, büyümeye devam ediyor. Bundan yaklaşık bir ay kadar önce 1 milyar dolar rakamına ulaşan toplam hacim, kısa bir süre içinde bunun iki katına çıktı ve dün gece 2 milyar doları geçti.

DeFi merkezli projelerde kilitlenen toplam fonların miktarı 2 milyar doları geçti ve bundan sonra, kripto para yatırımcıları bu rakamın daha ne kadar artabileceğini tartışıyor. Uzunca bir dönem boyunca MakerDAO’nun liderlik ettiği DeFi platformları, son günlerde ise farklı ve yeni katılımcıların gelmesi ile başka bir boyut kazanmıştı. Compound ve Synthetix gibi iki projenin yakaladığı yüksek başarı, DeFi’ye olan ilgiyi de arttırdı.

DeFi Pulse firmasının paylaştığı verilere göre, şu anda DeFi platformlarında kilitlenen toplam fon miktarı 2 milyar doları aştı ve bu bir rekor olduğu anlamına geliyor. En fazla fonun kilitlendiği platformlar arasında başı Compound çekiyor. Ethereum ağı üzerinde lending hizmeti veren Compound’da 650 milyon dolarlık fon kilitlenmiş durumda. İkinci sırada ise MakerDAO yer alıyor ki burada toplam 600 milyon dolara yakın bir fon kilitlenmesi söz konusu. Üçüncü sırada ise Synthetix var. Burada ise 321 milyon dolarlık fon bulunuyor.

Şimdi esas merak edilen konu, bundan sonra neler yaşanacağı. Yatırımcılar, yeni bir rekor ya da ikiye katlanma için, çok fazla beklenmeyeceğini düşünüyor. Birçok kişi, DeFi’deki ivmenin artarak devam edeceğini söylüyor. Ancak dikkatli yaklaşılması gerektiğini belirten yorumların da olduğunu belirtmek gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Bülent
    Posted 07 Temmuz 2020 - 23:19 23:19

    Bir yazı yazarken her şeyi açıklayınca insanlar neyden bahsettiginizi anlasın yazı boyunca defide defi defide defi diye tutturmuş gidiyorsun ya defi nedir arkadaş onuda aciklasana bilmeyenler öğrensin defide defi defide defi al sana haber.

Leave a comment