Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

YouTube’da 941 Bin Abonelik Türk Kanalı Çalındı, Bitcoin Dolandırıcılığı Yayını Yapıldı

Türkiye’de en aktif YouTube kanallarından birisi olan Filmler ve Filimler adlı YouTube kanalı, haziran ayından itibaren çalınmıştı. Kanalın sahibi, yasal mücadeleden sonra kanalını geri alırken, yeni bir video ile süreci açıkladı.

Çalınan Kanalda Bitcoin Dolandırıcılığı Yapıldı

İlgili kanalın sahibi, ilk olarak kanal ile ilişkili mail adresine gelen bir oltalama mailinden bahsetti. Atılan mailde, çift aşamalı korumanın (2FA) kaldırıldığı yazarken, üst üste gelen üç mail sonrasında maile tıklayan kanal sahibi, kanalın bu hamlesinden sonra çalındığını yazdı.

Daha sonrasında kanalı ele geçiren kişi ya da kişiler, kanalda yer alan tüm videoları gizliye aldı. Yaptığı araştırmalar sonucunda kanalı Rus menşeili bir hacker grubunun çaldığın öğrenen Filmler ve Filimler Kanalı sahibinin bundan sonrasında anlattıkları ise hayli ilginç.

Kanal çalındıktan sonra ise kanalı çalan kişilerin Bitcoin yayını başlattığını belirten Filmler ve Filimler kanalı sahibi, kanalın kapak fotoğrafının da değiştiğini söyledi. Bahse konu olan yayınlar, kripto para sektöründe çok sık kullanılan bir dolandırıcılık yöntemi. YouTube üzerinde gerek bunun gibi çaldıkları, gerekse de kendi bazı kanalları üzerinden dolandırıcılar, ‘sahte’ çekilişler ve canlı yayınlar düzenliyor. Bu canlı yayınlarda belirli bir Bitcoin adresine kripto para gönderilmesi talep ediliyor.

Bu tarz canlı yayınlarda, sektörün önde gelen isimlerinin görüntüleri yer alıyor. Daha önceleri benzer yayınlarda Coinbase CEO’su Brian Armstrong ve Ripple CEO’su Brad Garlinghouse gibi isimlerin görüntüleri yer almıştı. Görünüşe göre bu kanal ile de Türk kullanıcılar hedefe alındı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment