Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Önemli Bitcoin İndikatöründe Tüm Zamanların Rekoru Kırıldı

CoinMetrics tarafından yayınlanan verilere göre, Bitcoin ağındaki hashrate’in haftalık ortalaması tüm zamanların en yüksek seviyesine yani 123 EH/s noktasına kadar yükseldi.

Bitcoin Hashrate’i Normale Dönüyor

Bu aslında Bitcoin madencilerinin blok ödülü yarılanmasından sonra ağa olan güvenlerinin tazelendiğini gösteriyor. Ağdaki madencilerin geri dönmesi hashrate’i arttırırken aynı zamanda ağın güvenliğini de arttırmakta.

Blockchain.com verilerine göre Bitcoin ağındaki hashrate 1 Mart tarihinde 136,25 EH/s seviyesine kadar yükseldi. Bitcoin’in %51 gibi sert bir düşüş yaşamasından haftalar önce gelen bu rekor, uzun bir süre tekrar ulaşılamayan bir seviyede kaldı. Hashrate de bu fiyat düşüşü ile beraber %44 geriledi.

Buna ek olarak Bitcoin’in enerji değeri de geçtiğimiz günlerde tüm zamanların rekorunu kırmayı başardı. Bitcoin fiyatı ise bütün bu olumlu gelişmelere rağmen hala 9.000 dolar bandından kurtulamadı ve yatırımcılara tam anlamıyla güven veremiyor. Hashrate’in fiyatı takip ettiği bilinse de fiyatın hashrate’i takip edip etmediği ise bilinmiyor ve bunu zaman gösterecek.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment