Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2 Milyondan Fazla Müşterisi Olan İsviçre Bankası Bitcoin (BTC) İşlemlerini Etkinleştirecek

İsviçre’deki en büyük beşinci banka olan PostFinance, 2024 yılına kadar iki milyondan fazla müşterisinin Bitcoin (BTC) satın almasına, satmasına ve elinde tutmasına imkan sağlayacak.

PostFinance isimli İsviçre merkezli banka, aynı zamanda İsviçre postanesinin bankacılık kolu olarak görev alıyor.

Banka, kripto para birimi hizmetleri için bir diğer İsviçre bankası Swissquote ile ortaklık kurduğunu ancak önümüzdeki dönemlerde bağımsız bir platform oluşturmayı planladıklarını açıkladı.

PostFinance bankası başkanı Sandra Lienhart konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Müşterilerimiz kendi bankaları aracılığıyla bu pazara doğrudan erişim istiyor” ifadelerinde bulundu. “Son 18 ayda kripto para birimleri üzerinde artan kurumsallaşma göz önüne alındığında, bu pazara girmek için ideal bir zaman olduğunu düşünüyoruz.”

PostFinance’ın ilk aşamada ortak olarak çalışacağı Swissquote, 2017 yılında Bitcoin için ticaret hizmetleri sunan ve geçen yıl 104 milyon doların üzerinde büyük bir kâr sağlayan ilk İsviçre bankası oldu.

Bu iki banka arasındaki ilk iş birliği değil. Swissquote ve PostFinance geçtiğimiz yıllarda “Yuh” adlı uygulamayı çıkartmış ve kullanıcılarına kripto para birimlerinin ticareti için geniş çaplı bir alan açmıştı.

PostFinance 2024 yılında Bitcoin işlemlerini aktif etmesi durumunda, Julius Baer, Goldman Sachs, JP Morgan ve Fidelity gibi Bitcoin’i benimseyen diğer geleneksel kurumların arasına katılmış olacak.

Hizmet, öncelikle Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin ticaretine ve gözetimine odaklanacak, ancak şirketin ürün tekliflerini geliştirmeye devam etmek için ek harici ortaklar aradığı bildiriliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!