Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yüzde 10’u Aşan Sahte ABD Enflasyon Verileri Piyasalarda Paniğe Yol Açtı

Haziran ayı ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin açıklanmasına kısa bir süre kala sosyal medyada dolaşmaya başlayan sahte bir açıklama piyasalarda düşüşe yol açtı. 

ABD İşçi İstatistikleri Bürosu, Türkiye saati ile 13 Temmuz Pazartesi günü resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda haziran ayı ABD enflasyon verileri hakkında sosyal medyada dolaşan sahte bir açıklamanın farkında olduklarını bildirdi.

Twitter’da dolaşan sahte bir TÜFE açıklaması görüntüsünün farkındayız. Bu sahtedir. Yarın 08:30 ET’de gerçekleşecek gerçek TÜFE açıklaması için bizi takip etmeye devam edin.

Mayıs ayı raporunun üzerinde oynama yapılarak elde edildiği düşünülen sahte açıklamada yer alan bazı çizelgelerin raporun sahte olduğuna dair bariz bir kanıt sunduğu söylendi.

ABD’deki yıllık enflasyonun haziran ayında %10,2‘ye ulaştığını gösteren sahte açıklamanın sosyal medyada dolaşmaya başladığı sıralarda ABD hisse senetleri dip seviyelere gerilerken birçok yatırımcı kripto para piyasasında son 24 saat içerisinde yaşanan düşüşü de sahte açıklama ile ilişkilendirdi.

Bitcoin (BTC) dün günlük bazda yaklaşık 1.000 dolarlık bir kayıpla 20.000 dolar psikolojik desteğinin altına, 19.312 dolar seviyelerine kadar düşüş yaşadı. Ethereum (ETH) ise yaklaşık %5 düşüş ile 1.000 dolar seviyesine yaklaştı.

Yıllık bazda %8.8′lik, aylık bazda %1,1‘lik bir beklenti içerisinde olunan resmi haziran ayı ABD enflasyon verilerinin TSİ bugün 15:30‘da açıklanması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!