Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir ABD Eyaletinden Daha Celsius Network Hakkında Soruşturma: “İflas Etmiş Halde”

ABD’nin Vermont Eyaleti kripto para lending ve staking platformu Celsius Network’e açılan çok eyaletli bir soruşturmaya katılan altıncı eyalet oldu.

Vermont Eyaleti Mali Düzenlemeler Departmanı (DFR), 12 Temmuz Salı günü yaptığı açıklamada Celsius’a karşı bir uyarı yayınlayarak çok eyaletli bir soruşturmaya katıldığını duyurdu.

Açıklamada Celsius‘un “iflas etmiş halde” olduğunu, müşterilere ve diğer alacaklılara karşı yükümlülüklerini yerine getirmek için yeterli “varlıklara ve likiditeye” sahip olmadığını belirten DFR, müşterilerin fonlarını riskli ve likit olmayan yatırımlara yatırarak yanlış yönetmekle suçladı.

Celsius faizli hesap sahipleri kripto para yatırımının olağan risklerine ek olarak, Celsius’un para çekme ve yatırma işlemlerini durdurmasından sonra tokenlarını geri alamayacakları bir kredi riskine de maruz kaldılar.

Celsius’un herhangi bir düzenleyici gözetim altında olmadan çalıştığını ve eyalette herhangi bir yatırım hizmeti sunmak için bir para transferi hizmeti lisansına sahip olmadığını dile getiren düzenleyici kurum ayrıca Celsius’a açılan çok eyaletli bir soruşturmaya katıldığını söyledi.

Departman, Celsius’un bireysel yatırımcılara kripto para faizli hesaplar sunarak kayıt dışı bir menkul kıymet teklifinde bulunduğuna inanıyor. Celsius ayrıca bir para transferi hizmeti lisansına sahip değildir. Bakanlık, yukarıdaki endişelerden kaynaklanan çok eyaletli bir Celsius soruşturmasına katıldı.

Vermont böylece Alabama, Kentucky, New Jersey, Texas ve Washington eyaletlerinin ardından ABD’de Celsius’a karşı açılan çok eyaletli bir soruşturmaya katılan altıncı eyalet oldu.

Haziran ayında piyasa koşullarını gerekçe göstererek tüm transfertakas ve para çekme işlemlerini geçici olarak durdurduğunu açıklayan ve o zamandan bu yana maddi zorluklar yaşadığı bilinen Celsius,  90 milyon dolar borç aldığı merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Aave’ye dün borcunun 81,6 milyon dolarlık kısmını ödeyerek teminat olarak gösterdiği 410 milyon dolarlık stETH‘yi geri aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!