Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birçok ABD Eyaletinden Celsius Network Hakkında Soruşturma

Teksas ve Alabama dahil olmak üzere birçok ABD eyaleti, kripto para borç verme (lending) ve staking platformu Celsius Network’ün transfer ve para çekme işlemlerini durdurma kararını araştırıyor.

Celsius Network, TSİ 13 Haziran sabah saatlerinde piyasa koşullarını gerekçe göstererek tüm transfer, takas ve para çekme işlemlerini geçici olarak durdurduğunu açıklamıştı.

Texas Eyalet Menkul Kıymetler Kurulu (TSSB) icra direktörü Joe Rotunda, ekibinin durdurma kararını sosyal medyadan öğrendiğini ve soruşturmaya başlamak için pazartesi günü erken saatlerde bir araya geldiğini söyledi.

Rotunda Reuters’a verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

Müşterilerin varlıklarına hemen erişmeleri gerektiğinde hesaplarından çekemeyeceklerinden çok endişeliyim. Müşterilerin yatırımlarına erişememeleri önemli finansal sonuçlara yol açabilir.

Alabama Menkul Kıymetler Komisyonu Direktörü Joe Borg ise yaptığı açıklamada, Celsius’un işlemleri geçici olarak durdurması ile ilgili soruşturmayı devam eden bir soruşturmada “yeni bir boyut” olarak gördüğünü söyledi.

Bir süredir Celsius ile birlikte çalışıyoruz. Konuyla ilgili çok daha fazla bilgi istedik ve onlar bunu sağlıyorlar.

Borg ayrıca kripto para borç verme platformu BlockFi‘ın şubat ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve 32 eyalet ile imzaladığı 100 milyon dolarlık uzlaşma anlaşmasına göndermede bulunarak, “Şirkete hakkındaki ve şirkete BlockFi modelini uygulayıp uygulamayacağımıza dair soruşturmaya devam edeceğiz.” ifadelerini sözlerine ekledi.

Celsius‘a karşı bir faaliyetten men kararı veren New Jersey dahil olmak üzere diğer eyaletler de soruşturmalarına hızla devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!