Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2 Pizzaya 90 Milyon Dolar Ödemek: Bitcoin Pizza Günü Kutlu Olsun!

Dünya’nın dört bir yanındaki milyonlarca Bitcoin kullanıcısı bugün 10. Pizza Günü’nü kutluyor!

Laszlo Hanyecz adlı bir Bitcoin kullanıcısı bundan tam 10 yıl önce, 22 Mayıs 2010 tarihinde bir işlem yaptı. 2 tane büyük boy pizza almak isteyen Hanyecz bu pizzaların ödemesini yapmak için 10 bin adet BTC kullandı.

Hanyecz bundan 10 yıl önce Bitcointalk forumunda bir başlık açtı ve Bitcoin ile pizza almak istediğini söyledi. Fakat insanlar bu dönemde Bitcoin’i bir para birimi olarak kullanamadıkları için Hanyecz herhangi bir pizzacıdan sipariş verip Bitcoin ile ödeme yapamıyordu. Hanyecz bu yüzden kendisine Bitcoin ile pizza gönderecek birini aramak zorunda kaldı:

Laszlo’nun 18 Mayıs tarihinde paylaştığı gönderi

Hanyecz yukarıdaki başlığı açtıktan ancak birkaç gün sonra birinden olumlu yanıt aldı. Jarcos adlı bir forum kullanıcısı Hanyecz’in adresine pizza söyleyip, bu pizzaların ücretini kendisinden Bitcoin ile almaya razı oldu. Hanyecz bunun ardından jercos’a 10 bin adet Bitcoin gönderdi ve jercos Hanyecz’in adresini verip Papa John’s’tan 2 adet büyük boy pizza aldı.

Hanyecz bu işlemi yaptığı zaman 10 bin adet Bitcoin’in değeri hemen hemen 30 dolar seviyesindeydi. Fakat aradan 10 yıl geçti ve Bitcoin bu süreç içerisinde milyonlarca kişi tarafından kullanılmaya başladı. Şu anda Bitcoin’in fiyatı birçok borsada 9 bin dolar seviyesinde ki bu da Hanyecz’in zamanında 2 pizza almak için kullandığı 10 bin adet BTC’nin şu anda 90 milyon dolar değerinde olduğu anlamına geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment