Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bakan Albayrak’tan Dijital Teknoloji Vurgusu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Türkiye’deki dijital dönüşüm süreciyle ilgili yeni açıklamalar yaptı.

Türkiye Odalar ve Borsa Birliği dün videokonferans yöntemiyle TOBB Ekonomi Buluşması’nı düzenledi. Toplantıya katılan isimler arasında oda ve borsa başkanlarının yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da yer aldı.

Genel olarak Kovid-19’un Türkiye’yi nasıl etkilediğini yorumlayan Albayrak ülke ekonomisinde yaşanan gelişmeleri ve ekonominin gidişatını da değerlendirdi. Albayrak bu sırada dijital teknolojilerle ilgili de bazı yorumlar yaptı.

Dijitale Geçiş

Kovid-19’un birçok yeni ekonomik fırsatı beraberinde getirdiğini söyleyen Albayrak, “her alanda daha etkin üretim” yöntemlerinin “gündemde olacağı bir sürece girdiğimizi” söyledi. Bu süreçte üretiminin yerlileştirileceğini, yerli üreticilere finansman sağlanacağını söyleyen Albayrak bu süreçte dijital teknolojilerden de faydalanılacağını belirtti.

Bakan Albayrak Kovid-19 ile birlikte doğan fırsatlardan yararlanabilmek için tasarımdan üretime, pazarlamadan lojistiğe her türlü alanı kapsayacak adımlar atılması gerektiğini söylüyor. Kendisi bu noktada dijital dönüşümün önemini vurgulayıp şunları ifade ediyor:

“Salgının ön plana çıkardığı bir husus da dijitalleşmenin ve dijital teknolojilerin kullanımının önemi daha da arttı. Bu durumun ivedilikle fırsata çevrilmesi için bütün ölçeklerdeki işletmelerimizin tasarımdan üretime, pazarlamadan lojistiğe kadar tüm süreçlerde dijital dönüşümlerini tamamlamalarını önemli görüyoruz.”

Blockchain Çalışmaları Sürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 20 Mayıs tarihinde 1 Milyon Yazılımcı projesinin duyurusunu yapmış, bu projenin detayları 21 Mayıs tarihinde Bakan Albayrak tarafından paylaşılmıştı. Ülkedeki yazılımcıların sayısını artırmak için hazırlanan bu projede büyük veri, mobil uygulama geliştirme gibi konuların yanı sıra blockchain teknolojisine de yer veriliyor.

Bunun yanı sıra Ticaret Bakanlığı’nın da blockchain ile ilgili çalışmalar yaptığını biliyoruz. Ticaret Bakanı Pekcan geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili konuşup Bakanlık’ın yeni blockchain projeleri üstünde çalıştığını açıklamıştı. Ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank da Ataşehir’de bir blockchain merkezi kurmak gibi yeni projelere imza atıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment