Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Kritik Kesişme Yeniden Görüldü: Artış Gelebilir!

Yatırım uzmanı Timothy Peterson Bitcoin fiyatının kısa süre içerisinde yükselişe geçebileceğini düşünüyor.

Bitcoin Spreads Like a Virus kitabının yazarı Peterson geçtiğimiz gün yaşanan düşüşün ardından bir gönderi paylaştı. Bitcoin’in gidişatını yorumlayan Peterson piyasanın kısa süre çerisinde yükselişe geçebileceğine inanıyor.

Üç Şeye Bakıyor

Peterson Twitter hesabından bir gönderi paylaşıp Bitcoin fiyatını yorumlarken şu üç metriği dikkate aldığını söyledi: Metcalfe Yasası, 200 günlük hareketli ortalama ve Lowest Price Forward.

Peterson’ın Bitcoin için geliştirdiği ve Never Look Back olarak da adlandırılan bu ölçüt; Bitcoin’in geçmiş bir zaman dilimindeki en düşük seviyesini ve Bitcoin’in o seviyeye düştükten sonra ne gibi bir performans sergilediğini görmeye yarıyor. Bu ölçüt aslında Bitcoin fiyatıyla ilgili tahmin yaparken kullanılmıyor. Ama Bitcoin’in şu ana dek çizdiği grafiği anlamlandırmak için kullanılabiliyor. Peterson’ın kendi çizdiği grafikte de görülebileceği üzere Bitcoin 10 yıldır bu grafiğin dışına çıkmadı:

Peterson’ın “Never Look Back” grafiği, Kaynak

Yükseliş Gelebilir

Metcalfe Yasası, 200 günlük hareketli ortalama ve Lowest Price Forward demiştik. Peterson Bitcoin fiyatıyla ilgili yorum yapmadan önce özellikle bu üç şeye baktığını söylüyor. Ve kendisinin güncel yorumuna göre bu ölçütler şimdi Bitcoin’in yükselişe geçmeye hazır olduğunu gösteriyor.

Bunun sebebi ise Peterson’ın yukarıdaki paylaşımında da görülebileceği üzere bu üç ölçütün birbirleriyle kesişiyor olması. Peterson’ın açıklamalarına göre Bitcoin; bu ölçütler ne zaman kesişseler hep yükselişe geçti. Bu ölçütler en son Nisan 2019’da bir araya gelmişlerdi ki Bitcoin bu dönemde boğa koşusuna başlamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment