Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bakan Varank Açıkladı: Ataşehir’de Blockchain Merkezi Kurulacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank blockchain ve büyük veri gibi teknolojilerle ilgili yeni politikalar tasarlanacağını ve bunların yakın gelecekte yürürlüğe koyulabileceğini söyledi.

Teknolojinin Önemi

Bakan Varank İstanbul’da düzenlenen Ticaret ve Küresel Değer Zincirleri Konferansı’nın açılışında konuştu. Anadolu Ajansı tarafından aktarılan bilgilere göre Bakan Varank konuşması sırasında gerek uluslararası ticarete ve yatırımlara gerekse ülkedeki teknoloji politikalarına dair önemli bilgiler verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank bir süredir blockchain gibi teknolojilerle ilgili açıklama yapıyor, bunların önemini vurguluyor. Kendisi İstanbul’daki bu konferansta da bu görüşlerini yineledi. Özellikle 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi’nin üstünde duran Varank, şunları söyledi:

Politikaları tasarlarken; sektör temsilcileriyle, sanayi ve ticaret odalarıyla, bakanlıklarla, üniversitelerle ve bilim insanlarıyla fikir alışverişinde bulunduk. Türkiye’yi bir üst lige çıkarmak, dünyanın en gelişmiş ekonomileri arasına sokmak istiyoruz. Attığımız ve atacağımız her adım, ülkemizi küresel değer zincirlerinde katma değeri yüksek alanlara taşıyacak

Blockchain Hamlesi

Geçtiğimiz haftalarda belirttiğimiz üzere Türkiye Dünya Ekonomik Forumu bünyesindeki Dördüncü Endüstri Devrimi Ağı’na katıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, konferans sırasında yaptığı açıklamalarda bu projeyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

Bu kapsamda İstanbul Ataşehir’de kurulacak merkezle; yapay zeka, büyük veri ve blokzincir gibi alanlarda geliştirilen teknolojilerin uygulamaya geçişini kolaylaştıracak kamu politikalarını tasarlayacak, bu alandaki insan kaynağımızı geliştireceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment