Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

20 Yaşındaki Üniversite Öğrencisi, 15 Bin Dolara Fake Hacim Oluşturuyor

Kripto para sektörünün en büyük sorunlarından birisi de borsaların sahte volümleri. Birçok borsa Coin Market Cap’te üst sıralara çıkmak ve bu alanda bir kredibilite sağlamak için sahte hacimler üretiyor. İşte bu noktada bu borsalara hizmet veren bazı kişiler de var. Bunların başında da 20 yaşındaki Rus üniversite öğrencisi Alexey Andryunin geliyor.

Bu genç, Moskova Üniversitesi’nde yaşantısını sürdürüyor ve Gotbit adlı bir firmanın kurucusu. Gotbit’in yaptığı şey ise kripto paraları ve borsalara hacim vermek. Yani, aslında pek bir aktivite olmayan ürünleri, çeşitli yazılım ve hamleler ile, çok fazla trade edilebiliyormuş gibi göstermek. Aynısı, borsalarda fake hacimler yaratmak için de kullanılıyor.

Konuyla ilgili olarak konuşan Andryunin, bu hizmet karşılığında firmalardan 15 bin dolar talep ettiklerini ifade ediyor. Gotbit’i şu an için hiçbir yerde kayıtlı bulundurmadığını belirten üniversite öğrencisi, iş modelini de şu şekilde açıklıyor:

”Açıkçası yaptığımız şey hiç etik değil, ben de bunun farkındayım. Ancak bundan para kazanıyoruz ve bu güzel. Bunu devam ettirecek miyim ya da ne kadar sürecek bilmiyorum ancak sunduğumuz hizmete talep gerçekten de çok fazla. Biz de bunu değerlendirmek istiyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment