Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

200 Dolarlık Bitcoin (BTC) İşlemi İçin 47 Bin Dolar İşlem Ücreti Ödedi

194 dolarlık Bitcoin (BTC) işlemi gerçekleştirmek isteyen bir adres işlem ücreti olarak 47 bin dolar ödedi. Bunun büyük ihtimalle bir kaza olduğu düşünülüyor.

Kimliği belli olmayan bir gönderici 0.01088549 Bitcoin göndermek için 2.66038352 BTC işlem ücreti ödedi. Gönderim yaptığı zaman, gönderilmek istenen miktar yalnızca 194 dolar iken, ödenen işlem ücretinin değeri ise 47 bin doları geçiyordu. Talihsiz cüzdan sahibinin kimliği ya da bunu kesin olarak yalnızca bir dalgınlıkla gerçekleştirip gerçekleştirmediği henüz bilinmiyor.

Ne kadar ödemesi gerekirdi?

Çoğu kişi bu uçuk işlem ücretinin bir kaza sonucu ödenmiş olabileceğini söylüyor. Gönderici, BTC gönderimi için işlem ücretini manuel olarak ayarladı ve sonuçta küçük bir dalgınlık on binlerce dolarına mal oldu. Blockstream yapılan Bitcoin işleminde herhangi bir değişiklik gözlemlenmediği için, bunun kendi kendine yapılan bir işlem olabileceğini öne sürdü.

BitInfoCharts’a göre Bitcoin ortalama işlem ücreti yalnızca 0,00025 BTC veya 4,45 dolardır. Bu seviye ekim ayında 2020’nin en yüksek seviyesine tırmanarak 13 dolara fırladı. Yılın rekoru olmasına rağmen 13 dolar 47 bin dolardan hala çok daha az bir miktar. Ekim ayının sonunda bir kripto para balinası, 1 milyar dolarlık BTC transferi gerçekleştirdi ve işlem maliyeti yalnızca 3 dolardı.

Yüz binlerce dolar kaybettiren kazalar

Bu tür talihsizliklerle daha önce ETH işlemleriyle de karşılaşıldı. Geçtiğimiz haziran ayında sırf böyle bir kaza sonucunda, Ethereum transferi için uçuk bir ücret ödenerek tüm zamanların rekoru kırıldı. Bir gönderici 130 dolarlık ETH yollamak isterken 2.6 milyon dolarlık bir işlem ücreti ödedi. Milyon dolarlık yeni rekor gelene kadar ETH için ödenen en yüksek işlem ücreti, Şubat 2019’da gerçekleşen 450 bin dolarlık işlemdi.

Yakın tarihlerde de bu talihsizlikler yaşanmaya devam etti. Kasım ayı başında bir gönderici 120 dolar değerindeki Uniswap işlemi sırasında yanlışlık 23.5 ETH ödediğini paylaştı. Şanssız göndericinin ödediği işlem ücreti ise o dönem 9 bin 400 dolara denk geliyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!