Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

200 Dolarlık Bitcoin Transferi İçin 500 Bin Dolar Ödeyen Ortaya Çıktı: İsim Tanıdık!

Yaklaşık 200 dolarlık Bitcoin (BTC) transferi için yanlışlıkla 500 bin dolarlık işlem ücreti ödeyen şirketin ABD merkezli stablecoin ihraççısı Paxos olduğu anlaşıldı.

Geçtiğimiz günlerde bir hesap sadece 200 dolarlık bir Bitcoin transferi için 500 bin dolar değerinde 19.89 BTC’yi işlem ücreti olarak ödeyerek gündeme gelmişti. Bu işlemi yapanın Paxos olduğu anlaşıldı.

Ekip, bu durumun bir hatadan kaynaklandığını belirtirken ödenen işlem ücretinin iadesini alabilmek için arayışlara başladı. Bu hatalı işlem Paxos’a bir Bitcoin transferi için dolar bazında en yüksek işlem ücreti ödeyen kurum unvanını verdi.

20 BTC ne olacak?

Paxos’un bu işlem ücretini o işlemi üstlenen en büyük Bitcoin madencilik havuzlarından F2Pool’un aldığı olaydan kısa süre sonra anlaşılmıştı. F2Pool kurucu ortağı Chun Wang konu hakkında paylaştığı ilk sosyal medya gönderisinde, yaklaşık 20 BTC’nin kendi hesaplarında olduğunu ve üç gün içerisinde bu durum özelinde kendisine ulaşılmazsa Bitcoinlerin hepsini madencilere dağıtacağını belirtmişti.

Wang, bu ilk gönderisinden üç gün sonra 14 Eylül günü yeni bir paylaşım yaparak bir oylama başlattı ve topluluğa nasıl bir karar vermesi gerektiğini danıştı. Bitcoinleri dondur, yarı yarıya bölüştür, hepsini Paxos’a iade et ve madenciler arasında bölüştür seçeneklerinin yer aldığı oylamada haberin yazıldığı esnada %36’lık oranla madenciler arasında bölüştür seçeneği ağır basıyor.

Bir Paxos sözcüsü The Block’a yaptığı açıklamada, söz konusu hatanın sadece o işlem özelinde gerçekleştiğini ve diğer tüm müşteri fonlarının güvende olduğunu belirtti:

Paxos 10 Eylül 2023 tarihinde BTC ağ ücretini fazla ödedi. Bu sadece Paxos’un kurumsal operasyonlarını etkiledi. Paxos müşterileri ve son kullanıcıları etkilenmemiştir ve tüm müşteri fonları güvendedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!