Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

200 Milyon Liralık Kripto Para Vurgunu Turcoin İçin İddianame Tamamlandı

Turcoin adı altında 10 binden fazla kişiyi kandırıp 200 milyon lira değerinde para toplayan 37 kişi hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

Dinçer Gökçe’nin haberine göre 2018 yılında Türkiye genelinden neredeyse 12 bin kişiyi kandıran 37 kişinin davasında yeni bir gelişme yaşandı. Turcoin projesiyle 200 milyon lira toplayan 37 kişi için hazırlanan iddianamede şahıslar dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmakla suçlandılar.

200 milyon liralık kripto para dolandırıcılığı

Sadun Kaya ve Muhammet Satıroğlu isimli iki şahıs 2018 yılında Turcoin adlı bir saadet zincirinin temellerini attı. Kocaeli’nde ikamet eden bu iki şahıs kendilerini insanlara yanlış bir kimlikle tanıtıp onları Turcoin adlı sözde milli kripto para projesine yatırım yapmaya ikna etti.

Yapısal açıdan sıradan bir saadet zincirini andıran Turcoin’in kurucuları insanlara yüksek oranlarda kazanç vadettiler. İnsanların dahil olmak için ev, araba sattığı Turcoin projesi; kurucularına birkaç ay içerisinde milyonlarca lira kazandırdı. Fakat insanlar aradan geçen altı ayın sonunda kendilerine vadedilen parayı alamadıklarını fark ettiler.

Haklarında iddianame tamamlandı

Dolandırıcılardan para alamadığını gören kurbanlar Turcoin projesi için polise şikayette bulundular. Aralarında doktorların, öğretmenlerin, emekli askerlerin ve polislerin bulunduğu pek çok kişi Turcoin hakkında toplamda bin 176 ihbarda bulunuldu.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ihbarlar sonrasında projenin kurucuları Sadun Kaya ve Muhammet Satıroğlu’nu tutukladı. İkili incelemenin ardından serbest bırakılırken Turcoin projesi hakkında yasal süreç başlatıldı. Hürriyet’in haberine göre Turcoin için hazırlanan iddianame tamamlandı ve saadet zincirine dahil olan 37 kişi dolandırıcılıkla suçlandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!