Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Letonya Uyardı: Bu Kripto Para Dolandırıcılığı Risklerine Dikkat

Letonya’nın Finans ve Sermaye Piyasası Komisyonu (FCMC), çeşitli kanallarda kullanıcıları hedefleyen kripto para dolandırıcılığı riskine karşı bir uyarı yayımladı. Ülkede böyle bir komisyon mevcut. Ancak Letonya hükümetinin kripto para birimlerinin sirkülasyonuna karşı şu an için herhangi bir regülasyonu bulunmuyor.

Komisyonun yaptığı açıklamaya göre dolandırıcıların kripto para yatırımı reklamlarını tanınmış kişi ve şirketlerinin isimlerini kullanarak, internet üzerinden yaptıkları belirtildi. Bu reklamlar, çoğunlukla sahtekarlık araçları olarak kullanılıyor ve kullanıcıların ilgisini çekebilmek için kısa vadeli yatırımlar için yüksek faiz oranları sunuyor. Açıklamaya göre, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto paraların aksine borsalarda işlem görmeyen kripto paraların herhangi bir değeri yok. Ayrıca bu varlıklar, abartılı fiyatlandırılıyor ve gerçek değil.

Avrupa Birliği’nin, kripto paraların etkinliklerine dair çeşitli regülasyonlar üzerinde çalıştığı biliniyor. Letonya’da ise şu an için bu durum söz konusu değil. Finans ve Sermaye Piyasası Komisyonu’nun açıklamasına göre mağdurlar aracılığıyla diğer insanlara duyurulmak da dolandırıcıların başka amaçları arasında yer alıyor.

kripto-para-dolandırıcılığı

Yatırımcıların bu tarz risklere karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirten komisyon, yatırımlar öncesinde kullanılacak platformların dikkatle araştırılması gerektiği tavsiyesinde bulundu. Sahtekarlık amacıyla kurulan klon sitelerde kullanıcıların yatırıma zorlanması için aslında var olmayan kripto para birimlerinin bile kurbanlara satıldığı paylaşıldı.

“Kripto para dolandırıcılığı denetlenmeli”

FCMC’nin açıklamasında Letonya hükümetinin kripto para yatırımlarına olan kaygısızlığına da değinildi. Komisyon, ayrıca bu tarz bir yaklaşımın, faaliyetlerini gerçekleştirirken dolandırıcılara esneklik kazandırdığını belirtti. Yine de hükümet, ülkede fark kontratları olarak geçen CDF’lere dair bazı kripto para yatırım araçlarını kontrol ediyor. Finans ve Sermaye Piyasası Komisyonu tarafından yapılan bu açıklama, Letonya hükümetinin kripto para sektörüne karşı resmi bir adım atmaya itecek mi, zaman gösterecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!