Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2018’deki Düşüşü Bilen Bitcoin Analistinden Yeni Düşüş Uyarısı

Bitcoin fiyat tahminleri tutan analistten yeni bir düşüş uyarısı geldi. Farmer Bluntz ismiyle bilinen analist, Twitter’da yaptığı yeni Bitcoin paylaşımıyla gündeme oturdu. Bluntz, Bitcoin’in 10.000 doların altına düşebileceği uyarısını yaptı.

Farmer Bluntz’ın yaptığı Bitcoin fiyat düşüş uyarısı Bitcoinist’te haber oldu. Analize göre, düşüş eğiliminin görüldüğü Bitcoin’de önümüzdeki haftalarda güçlü bir düzeltme yaşanabilir. Bu tahmin, JPMorgan analistlerinin daha önceden Bitcoin ile ilgili yaptığı yorumlara oldukça benzer. JPMorgan, kısa vadede BTC’nin gerileme yaşayacağı uyarısında bulunmuştu.

Analistin Tahminleri Doğru Çıkmıştı

2018 yılında Bitcoin fiyatı için yaptığı aşağı yönlü tahmini doğru çıkan Bluntz, yeniden Bitcoin’de bir gerileme olabileceğini söyledi. Analist, BTC’de Mart 2020’de görülen rekor düşüşe benzer bir eğilim olduğunu Twitter üzerinde şu sözleriyle açıkladı:

“BTC, bu yılın şubat ayında en düşük seviyeyi görmeden önceki fiyat hareketliliğini gösteriyor. Akılda tutulması gereken diğer bir şey de S&P500’de görülen haftalık kapanışlar. Grafikte 2 tepe noktası ve 3200 seviyesinde bir test noktası görünüyor.”

bitcoin-düşüş

bitcoin-düşüş2

JPMorgan: Kısa Vadede Bitcoin’de Düşüş Görülebilir

Farmer Bluntz’ın yanında JPMorgan analistleri de Bitcoin fiyatında gerileme yaşanabileceğini öne sürmüştü. Kısa vadede geri çekilme görülebileceğini ifade eden analistler, Bitcoin’in baskı altında olduğunu ve BTC’nin mevcut değerini hesaplayarak bu sonuca ulaştıklarını aktardılar. JPMorgan’a göre, kısa vadede Bitcoin’in  volatilitesi yüksek olabilirken uzun vadede yükseliş eğilimini sürdürebilir.

IMF’nin Bretton Woods Yorumu Bitcoin’i Düşmekten Kurtarabilir Mi?

Yukarıda bahsedilen analistlerin aksine Real Vision CEO’su ve eski hedge fon yöneticisi Raoul Pal, Bitcoin’in uzun vadede kararlı bir şekilde bullish eğilimini sürdüreceğini savunuyor. Pal, savunmasını yaparken IMF Başkanı Kristalina Georgieva’nın bir konuşmasına değindi. Georgieva, yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

“Bugün yeni bir Bretton Woods anı ile karşı karşıyayız. Şimdiden bir milyondan fazla kişinin can kaybına sebep olmuş bir pandeminin içindeyiz. Dünya ekonomisi bu yıl %4,4 küçülecek ve gelecek yıla kadar tahminen 11 trilyon dolar değerinde bir kayıp görülecek. Böylesine bir ekonomik felaket insanlık tarihinde uzun zamandır görülmemişti – büyük bir yıkım ve artan yoksulluk riskiyle karşı karşıyayız.”

Raoul Pal, bu konuşmanın yeni bir ekonomi teşvik paketi işareti olabileceğini söyledi. Aynı zamanda fiat para birimlerinin değerinin düşmesiyle kripto para piyasasının yükselişe geçeceğini öne süren Pal, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“IMF Bretton Woods’tan bahsederken büyük bir değişikliğin geleceğini ima ediyor. Fakat bu açıklama, ekonomi teşvik paketi sağlamanın ötesinde herhangi bir şey sunmuyor. Fiat paranın küresel değeri, rezerv varlıklara göre daha az olacak. Bu da altının ve özellikle de #Bitcoin’in düşük değere sahip parasal sistemin ötesine geçebilmelerinin bir yolu olacak. Ayrıca, diğer ulusların sermaye çekmek için rezerv para birimlerini tercih etmelerini teşvik edecek sistemler de yaratır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!