Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Chase’den Bitcoin Fiyatı İçin Kritik Yorum

JPMorgan Chase & Co. analistleri, Bitcoin (BTC) fiyatı ile ilgili kritik bir yorumda bulundu. Analistlere göre, Bitcoin kısa vadede satış baskısına maruz kalabilme ihtimaline sahipken uzun vadede yükseliş potansiyelini taşımayı sürdürüyor.

Kısa vadede Bitcoin fiyatı için değerlendirmelerde bulunan ve analizlerini BloombergQuint’e aktaran JPMorgan, Bitcoin’i bir emtia gibi ele alarak mevcut değerini ve üretimini hesapladıklarını aktardı. Analizler sonucunda ise kısa vadede Bitcoin fiyatı için dalgalı bir seyir beklentileri olduğunu belirten JPMorgan, buna rağmen BTC’nin yükselme ihtimalinin düşme ihtimaline göre daha fazla olduğunu söyledi.

Bitcoin’de Yükseliş Beklentisi Sürüyor

JPMorgan, son dönemlerde MicroStrategy ve Square’in yaptığı Bitcoin yatırım hamlelerinin alış baskısı yarattığını öne sürdü. MicroStrategy’nin 425 milyon dolar değerindeki BTC yatırımı ve onu takip eden Square’in 50 milyon dolarlık BTC yatırımının ardından birçok uzman Bitcoin ile ilgili yorumda bulunmuştu. JPMorgan, geçtiğimiz günlerde Square’in yatırımını yorumlayarak uzun vadede bu yatırımın BTC fiyatını yükseltebileceğine inandığını açıklamıştı.

Bitcoin vadeli işlemlerinde uzun pozisyonların hala mevcut olduğu ve bu nedenle BTC’nin piyasa değerinin biraz üzerinde işlem görmeye devam ettiği aktarıldı. Nikolaos Panigirtzoglou’nun da aralarında bulunduğu birçok analist, Bitcoin’in kısa vadede göreceği satış baskısına vurgu yaptı.

bitcoin-price

Bitcoin, eylül ayında %8’den fazla düşmüştü. Bu düşüşe rağmen 10.000 $ seviyesinin üzerinde kalmayı başaran Bitcoin, o zamandan beri 11.000 doları geçti. Şu anda 11.318 $ seviyesinde işlem gören BTC, Bloomberg Galaxy Crypto Endeksi’ne göre 2020 yılının en iyi performans gösteren varlıklarından bir tanesi olarak kabul edildi. Bu sene oldukça karışık fiyat hareketliliği yaşayan kripto para piyasasında Bitcoin’in %80’den fazla artış göstererek başarılı bir performans sergilemesi oldukça dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!