Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Square’in Bitcoin Yatırımını Değerlendirdi

JPMorgan analistlerinin 14 Ekim tarihli bir raporda Square’in 50 milyon dolar değerindeki Bitcoin yatırımı hakkında değerlendirmelerde bulunduğu CoinDesk tarafından paylaşıldı. CoinDesk’e göre, JPMorgan için Bitcoin yatırımı geleceğe yönelik güçlü bir güven oyu olma potansiyeli taşıyor.

Bahsedilen raporda, JPMorgan kripto para birimi Bitcoin’in finansal varlık olarak büyük potansiyele sahip olduğunu söyledi. 14 Ekim’de yayınlanan raporda, Bitcoin ile ilgili geleceğe yönelik olumlu yorumlarda da bulunuldu.

Square İçin Bu Daha Başlangıç

MicroStrategy, eylül ayında 175 milyon dolar değerinde Bitcoin aldığını açıklayarak toplamda 425 milyon dolar değerinde BTC satın aldığını açıklamıştı. Bitcoin yatırımına doymayan MicroStrategy şirketini Square de takip etti ve 8 Ekim tarihinde 50 milyon dolar değerinde Bitcoin aldığını duyurdu.

CoinDesk’te aktarılanlara göre, JPMorgan için Square’in bu hamlesi henüz bir başlangıcı temsil ediyor ve şirket gelecekte daha fazla Bitcoin alma potansiyeline sahip. Bununla birlikte, JPMorgan’ın diğer şirketlerin de Square’in izinden giderek Bitcoin’e yatırım yapacağına inandığı belirtildi. Aynı zamanda analistler, Square’in yaptığı Bitcoin yatırımının uzun vadede güçlü etkilerini olacağını belirtirken uzun pozisyonlarda görülecek artışın kısa vadede BTC fiyatını da yükseltebileceğini açıkladılar.

Bitcoin’e Olan Talep Artıyor

Analistlere göre, Bitcoin almak isteyen Y kuşağının büyük bir kısmı Square’in Cash App uygulamasını kullanıyor. MicroStrategy’nin yaptığı Bitcoin alımlarıyla birlikte Q3’teki BTC talebinin Q2 arzını aştığını belirten analistler, Bitcoin’e olan talebin oldukça yüksek olduğunu belirtti. JPMorgan’da bulunan uzmanlar ise kurumsal müşterilerin CME Group gibi borsalarda işlem yapmayı ve çoğunlukla BTC opsiyon sözleşmelerini tercih ettiklerini dile getirdi. Opsiyon sözleşmelerindeki yoğunluğu tetikleyen temel unsurun ise BTC ile perakende satışlar olduğu belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!