Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik’in İlgili Olduğu İddia Edilen Proje 1 Saatte Yüzde 90 Değer Kaybetti

DeFi furyası son hız devam ederken, bu furyada Ethereum‘un kurucu ortağı Vitalik Buterin‘in de isminin geçtiği bir olay gerçekleşti. Trader’ların tüm ihtiyaçlarına tek bir platformdan çözüm bulmalarına olanak sağlamayı amaçlayan ZenFuse’un token’ı ZEFU, bugün Uniswap ve BiBox üzerinde listelendi. Vitalik’in sosyal medya üzerinde projeyi desteklediğine dair çıkan iddialar sebebiyle token’a talep oldukça yüksek oldu. Ancak trader’lar tarafından Vitalik’in adını kullanarak yaratılan rüzgar, yerini acı meltemlere bıraktı. Token’ın fiyatı 1 saat içerisinde %90 değer kaybetti.

Tek bir arayüzden DeFi projelerine, merkeziyetsiz borsalara ve diğer tüm kripto para hizmetlerine erişimi amaçlayan ZenFuse‘un token’ı ZEFU bugün TSI 16.00 civarlarında 2 büyük platformda listendi. Listelenme öncesi sosyal medya üzerinde projeyi Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin’in desteklediğine dair iddia ortaya çıktı.

https://twitter.com/crypto_snack/status/1315986777488859137

Video kripto para yatırımcıları tarafından projeyi Vitalik’in bizzat desteklediğine dair pazarlandı. Bunun üzerine token’ın listelenmesine ilgi kullanıcılar tarafından büyük oldu. Ancak video incelendiğinde Vitalik’in herhangi bir şekilde projeyi desteklediğine dair bir bilgiye ulaşılamıyor.

https://twitter.com/crypto_snack/status/1315644174729916417

Sosyal medya üzerinde proje ile ilgili paylaşılan bir diğer tweet’te ise Vitalik’in proje hakkında oldukça iyi geri dönüşlerde bulunduğu iddia ediliyor. Ancak yine Ethereum kurucu ortağının böyle bir yorum yaptığına dair açık bir kanıt bulunmuyor. 

zefu uniswap listeleme problemi

Paylaşılan bu iddialar ve tweet’ler trader’ların projeye ilgisini arttırdı. Proje TSI 16.00’da Uniswap ve BiBox üzerinde listelenecekti. BiBox üzerinde listelenmesinde bir problem yaşanmadı ancak Uniswap üzerinde likidite sağlanırken problem yaşandı.

Kapalı satışı 0.038 dolardan yapılan ZEFU, BiBox üzerinde 25 katı yani 0,99 dolardan fiyatlandı. Listelenmesinin ardından fiyatı sert düşüş gösterip tekrar 1 dolar seviyelerine ulaşsa da 0.12 dolar seviyelerine kadar düşüş geldi. BiBox üzerinde bunlar yaşanırken Uniswap üzerinde neredeyse 45 dakika sonra likidite sağlanan ZEFU fiyatı 1.60 dolarlara kadar yükseldi. Ancak 1 saat içerisinde token’ın fiyatı Uniswap üzerinde de sert bir düşüş yapıp %90 değer kaybederek 0.13 dolar seviyelerine geriledi.

Fiyatın sert düşüşü sonrasında projenin telegram kanalına “1.6 dolardan 0.16 dolara, ZenFuse dolandırıcı” şeklinde kullanıcı adları ile üyeler giriş yapmaya başladı. Birçok kullanıcı fiyatın bu dalgalanması sebebi ile projeyi sert şekilde eleştirmeye başladı. Projenin sosyal medyada dolanan tweet’lerinde ilerleyen günlerde Binance ve Huobi ile anlaşma yapılacağından da bahsediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!