Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Held Bitcoin İçin Bullish Sayılabilecek Haberleri Sıraladı

Kripto para borsası Kraken geliştiricisi Dan Held yaptığı açıklamalarda, Bitcoin için bullish sinyaller veren haberleri sıraladı.

Dünyanın önde gelen kripto para borsası Kraken ve ulaştırmada bir çığır açan Uber gibi platformlarda geliştirici olarak çalışan Dan Held, yaklaşık 60 bin takipçisi olan Twitter hesabından Bitcoin için açıklamalarda buhlundu. Held, şu an Bitcoin için olumsuz bir rota çizmenin anlamsız olduğunu vurgulayarak, lider koin için bullish sayılabilecek haberleri listeledi:

    • En az 1 BTC’ye sahip adreslerin sayısında rekora ulaşıldı.
    • Günlük aktif adres sayısında tüm zamanların en yüksek seviyesine varıldı.
    • 10 bin dolar artık bir zemin görevi görüyor.
  • BitMEX davası, ABD Başkanı Donald Trump’ın koronavirüse yakalanması gibi negatif haberlerden ciddi yaralar almadan sıyrıldı.
  • Kurumsal olarak yatırımlar çoğaldı.
  • Büyük makro traderlar Bitcoin’i yeni altın yani “Altın 2.0” olarak görüyorlar.
bitcoin-haberleri-bullish
1 aylık fiyat değişimini gösteren BTC/USD grafiği. Kaynak

Bitcoin İçin Genel Olarak Olumlu Bir Hava Hakim

Dan Held’e Bitcoin’in bullish olduğu konusunda katılan birçok isim var. Örneğin Real Vision CEO’su Pal, Bitcoin’in 2025 yılı sonuna kadar 1 milyon dolar olabileceğini ve bu tahmininin tamamen teknik ve matematiksel hesaplamalara dayandığını söylüyor. Bitcoin fiyatının döngüsel bir büyüme modeli ile arttığını öne süren Pal, bunun Bitcoin için uzun vadeli yatırımlar yapanların lehine bir tablo olduğunu vuguluyor. Yalnızca uzun vadede değil, kısa zaman aralığına bakıldığında da Bitcoin’den önemli yükseliş sinyalleri alan isimlerden biri Crypto Michael; 12 bin dolarlık yıllık ana direncin aşılması ile fiyatın kolaylıkla 17 bin dolara çıkabileceğini öne sürüyor.

Bu cömert tahminlerin yanı sıra, nispeten daha düşük kalan tahminler de bulunuyor. Kraken tarafından yayınlanan eylül volatilite raporunda, Bitcoin’in ekim ayını %11’lik bir kazançla ile kapatacağı öngörülüyor. Bu kazanç BTC fiyatının 11 bin 850 dolar sularına çıkmasına işaret ediyor. Başka piyasa uzmanları ise Bitcoin’in tıpkı haziran ve ağustos ayında olduğu gibi bir sıkışma hareketi göstereceğini; 11 bin – 12 bin dolar aralığında kalarak, stabil bir görünüm çizeceğini savunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!