Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2000’li Yılların Popüler Müzik ve Dosya Paylaşım Platformu LimeWire, Algorand (ALGO) İle Anlaştığını Duyurdu

12 yıl aradan sonra NFT pazar yeri olarak geri dönen 2000’li yılların popüler müzik ve dosya paylaşım platformu LimeWire, Algorand (ALGO) ile anlaştığını duyurdu

LimeWire tarafından 14 Mart tarihinde yapılan basın açıklamasına göre 12 yıl aradan sonra NFT pazar yeri olarak dijital koleksiyon pazarına yeniden giriş yapan şirket, ilk karbon negatif blockchain’i olan Algorand ile anlaştığını duyurdu. Algorand‘in enerji verimli NFT pazar yerleri ve Web3 ekonomisi için tercih edilen ağ haline gelmesinin anlaşmada önemli bir rol oynadığı belirtildi.

2000 yılında kullanıma sunulan popüler müzik ve dosya paylaşım platformu LimeWire, 50 milyon kullanıcının ayda 3 milyar şarkı paylaşmasına imkan tanıyordu. Yasa dışı müzik paylaşımı nedeniyle ABD‘nin baskılarına maruz kalan ve 2010 yılında mahkeme kararıyla kapatılan LimeWire, geçtiğimiz yıl Avusturyalı kardeşler Julian ve Paul Zehetmayr’ın platformu satın almasıyla birlikte uzun bir aranın ardından NFT pazarında boy gösterecek.

LimeWire, Algorand aracılığıyla NFT oluşturmaya ek olarak bu yıl içinde özel topluluk erişimi, oylama mekanizmaları ve sahipleri için bir ödül sistemi sağlayacak bir token başlatmayı planladığına yer verdi.

Şirket, müzik endüstrisindeki büyük sanatçılar ile ortaklıklar yoluyla dijital koleksiyonları ana akım haline getirmeyi ve ilk yıl içinde bir milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.

Müzik hayranları ve koleksiyonerler, platform aracılığıyla sınırlı sürümler, yayın öncesi müzikler, yayınlanmamış demolar, grafik sanat eserleri, özel canlı sürümler ayrıca dijital ürünler ve sahne arkası içerikler gibi müzikle ilgili çeşitli varlıkları satın alıp takas edebilecek.

LimeWire hızlı ve kolay kayıt, sorunsuz müşteri tanıma (KYC) ve dolar cinsinden fiyatlandırılmış ürünlerle NFT’ye yeni başlayanlar için kolaylık sağlamayı amaçlıyor. Kullanıcılar, kripto cüzdan ön koşulu olmayacak olan platformda ödeme sağlayıcı Wyre ile olan ortaklık sayesinde doğrudan kredi kartı, banka havalesi ve diğer itibari para yöntemleri aracılığıyla koleksiyon satın alabilecekler.

LimeWire’ın, müzik endüstrisindeki bir dizi büyük isimle birlikte Mayıs 2022’de piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!