Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Spor Kulüpleri, Dijital Varlıkları Kullanarak Daha Çok Gelir Elde Edebilir -PwC

PricewaterhouseCoopers (PwC) tarafından yapılan araştırmaya göre dijital varlıklar, spor kulüpleriyle taraftarlar arasındaki ilişkiyi güçlendirerek kulüplere yeni gelir imkanları sağlayabilir.

PwC tarafından yayımlanan bir araştırma raporunda spor kulüplerinin, taraftarlarıyla çok daha “anlamlı bağlar kurabilmek” için dijital varlıkları kullanabileceği belirtildi.

Tokenization, non-fungible token (NFT) gibi teknolojilerin kulüplere gerek bilet satışı, gerek sponsorluk, gerekse yayın hakları bakımından yepyeni gelir imkanları sağlayabileceği düşünülüyor.

PwC raporuna göre kulüpler, sattıkları biletleri tokenlaştırmanın veya yayın haklarını NFT haline getirmenin ötesinde dijital varlık teknolojisi ile metaverse’ü bir araya getirebilir ve kendilerine yeni pazarlar yaratabilir.

Dijital varlık teknolojisinin ve bu teknoloji üstünden yapılan satışların kulüpler için önümüzdeki beş sene içerisinde büyük bir gelir kaynağı haline gelebileceği vurgulandı. Rapora göre kulüpler, dijital varlık teknolojisinin karmaşıklığından ötürü bu teknoloji için gerekli altyapıyı kurmakta zorluk yaşayabilir.

PwC raporunda bu teknolojiyi kullanmayı planlayan kulüplerin, bunun hukuki açıdan ve vergi noktasında doğurabileceği sorunları da değerlendirmesinin önemi vurgulandı.


Görsel: PWC, Omar Bárcena

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!