Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Standard Chartered’a Bağlı Zodia, Kripto Yatırımcılarına Getiri Sağlayacak

Standard Chartered ve Northern Trust iş birliğiyle kurulan Zodia adlı bir custody şirketi, müşterilerine hesaplarında tuttukları kripto paralar üstünden getiri sağlamaya hazırlanıyor.

Zodia’nın CEO’su Maxime de Guillebon, basına verdiği demeçlerde şirket olarak teminat yönetimine yönelik hizmet vermeye hazır olduklarını, Zodia müşterilerinin bu hizmet üstünden gelir elde etmeye başlayabileceğini söyledi.

Şirketin bu yönde bir adım atabilmesi için öncelikle ilgili düzenleyici kurumdan onay alınması gerekiyor. Zodia CEO’su, bu onayı almayı ve söz konusu hizmetleri bu yıl bitmeden kullanıma sunmayı umuyor.

The Block’a konuşan de Guillebon, “Zodia’nın kurumsal müşterileri, kripto varlık endüstrisinin yaşadığı hızlı büyümeyi de göz önünde bulunduruyor ve dijital varlıklara spot [piyasanın] ötesinde de maruz kalmak istiyorlar.” dedi.

Geleneksel piyasalardaki türev, finansman, borç alıp/verme araçlarına aşina olan bu müşterilerin, kripto para piyasasında da “likiditeye, kaldıraca ve getiri olanaklarına etkili bir şekilde erişebilmek istediği” söyleniyor.

Müşterilerin talebini karşılamayı hedefleyen Zodia, yine düzenleyici kurumdan onay alınması halinde müşterileri merkeziyetsiz finans protokollerine de dahil etmek, bu platformlar üstünden staking imkanı sunmak istiyor.

Halihazırda bitcoin ve ether için custody (saklama) hizmeti sunan Zodia, ürün yelpazesini nisan ayına gelindiğinde genişletmiş olmayı planlıyor.

Zodia; Standard Chartered’a bağlı SC Ventures ile Northern Trust’ın Aralık 2020’de yaptığı ortak çalışmaların sonucunda kuruldu. Londra merkezli Standard Chartered günümüzde 59 ülkede faaliyet gösterirken, onun ortağı Northern Trust da toplamda 12.6 trilyon dolarlık varlığa custody hizmeti sağlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!