Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2012’de 100 Dolarlık Altın Yerine Bitcoin Alsaydınız Ne Olacaktı?

Altın boğası Peter Schif’in Bitcoin ile ilgili çizdiği olumsuz tablo ve lider kripto para biriminin 2 bin dolara kadar inebileceği yönünde ortaya attığı iddia, kripto para sektörünün gündeminde yer aldı.

Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda Bitcoin’i çok sert bir şekilde eleştiren Schiff’e yanıt ise kripto para Twitter camiasından geldi.

Konuyla ilgili olarak atılan bir tweette, altın ile Bitcoin yatırımları kıyaslandı. Buna göre, 2012 yılında 100 dolarlık altın yatırımı yapan birinin, bugüne geldiğinde 500 doları olacağı ifade edilirken, aynı para ile Bitcoin alınması durumunda ise, bu rakamın yaklaşık 320 bin dolar edeceği belirtildi.

Aynı zamanda altının zirve yaptığı 2012 yılından bu yana Bitcoin fiyatının tam %83.331,79 oranında arttığı da ifade edildi.

Bu verilerde de görülebileceği üzere, uzun vadede Bitcoin fiyatı büyük artış gösterdi. Schiff  ve ekibinin bu işe daha kısa vadeli baktığı da aşikar.

Şimdi ise esas soru, Bitcoin fiyatının bundan sonraki dönemde nerelere gideceği. Özellikle halving süreçleri büyük bir merak konusu haline geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment