Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malta’nın Blockchain Atılımı Son Sürat Devam Ediyor

Kripto para ve Blockchain konusunda dünyanın en önde gelen ülkelerinden birisi olan Malta, şimdi de University of Malta aracılığı ile Blockchain master programı diploması veriyor.

İlk olarak bu yıl Ekim ayında düzenlenmeye başlanan master programında, şu anda 35 öğrencinin yer aldığı ifade edilirken, programda DLT ve Blockchain gibi teknolojiler ile ilgili olarak çok detaylı bilgilerin ve eğitimlerin yer aldığı belirtildi.

Hükümet düzeyinde ortaya koyduğu vizyon ile ‘Blockchain Adası’ yakıştırması da yapılan bu küçük Akdeniz ülkesi, son dönemde bu alanda yaptığı çalışmaların da karşılığını fazlasıyla almış durumda.

Master programının direktörü Joshua Ellul, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu programın çok önemli bir açığı kapttığını ifade ederken, şunları söyledi:

”Bu program ile ilgili olarak 15 farklı firma bize ulaştı. Bu alanda yetişmiş ve iyi eğitim almış kişiler arıyorlar. Kariyerini Blockchain odaklı işlerde kurmak isteyen kişiler için bu; gerçekten de harika bir fırsat ve biz de hükümetten de aldığımız destekle bu işi en iyi şekilde yapmaya gayret ediyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment