Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meltem Demirörs: Herkes Bitcoin Olmak İstiyor!

Coinshares CSO‘su ve kripto para sektörünün başarılı isimlerinden birisi olan Meltem Demirörs, Avrasya Blockchain Zirvesi etkinliğinde lider kripto para birimi Bitcoin‘in özelliklerine, kripto para sektörünün gidişatına ve Türkiye içerisindeki kripto para ekosistemine kadar birçok konuya değindi.

Demirörs yavaş yavaş her şeyin dijitalleşmeye başladığını ve bu süreçte insanların aracılara daha bağımlı hale gelmeye başladığını vurguladı:

”2009’da Bitcoin %100 bağımsız ve %100 dijital olarak ortaya çıktı. Benim bir Bitcoin’im varsa ve sana vermek istiyorsam dünyanın neresinde olursan ol adresini bilmem yeterli.

Ama bütün şirketler fintech ortamında buluşmaya başladı ve yeniden ”aracılar” ortaya çıktı. Bütün şirketler kendilerine fintech, banka demeye başladı ancak yaptıkları tek şey eski deneyimin üzerine yeni bir paket koymaktı.

Kimse Bitcoin Olabilmiş Değil!

Demirörs açıklamasının devamında kimsenin BTC kadar bağımsız olamadığını ima etti ve şunları ekledi:

Bugün herkes Bitcoin olmak istiyor ancak kimse Bitcoin olmuş değil. Herkes bütün varlıklarını BTC ağına taşımayı planlayıp fiziksel ve dijital olarak bağımlı olan varlıkları çıkartıp, bunları bağımsız hale getirmenin ve para kazanmanın peşinde.

Herkes şöyle düşünüyor; yeni bir şey yapsak ve onları büyük paralara satsak. İşte bu mavi hap. Blockchain’i satmak için Bitcoin’i kullanıyoruz. Aslında Blockchain, Bitcoin değil.

JPMorgan ve Facebook gibi firmaların hepsi kendi koin’lerini satmaya çalışacaktır. Hepsi bu işin içinde olmak istiyor, hepsi kendi paralarını size satmak isteyecek ama bu Bitcoin değil aslında. ”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment