Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2016’daki Bitcoin Halving İle İlgili İlginç Tablo: Tarih Tekerrür Mü Ediyor?

Bitcoin Halving‘e neredeyse 2 günden de az bir süre kaldı ve lider kripto para birimi Bitcoin’in yaşadığı bu ani düşüş dört yıl önceki piyasayı gören yatırımcıların kafasında bir ilişkinin oluşmasına yol açtı. Bitcoin dün gece itibariyle dakikalar içerisinde %20 değer kaybetti.

2016 Yılındaki Bitcoin Halving Öncesinde de Benzer Düşüş Yaşadı

İlginç bir şekilde 2016 yılının Temmuz ayında da yine BTC’nin blok ödülü yarılanmasına 2 gün kala Bitcoin fiyatının %11 düştüğü görülüyor. Bitcoin’in 12 Mayıs tarihinde blok ödülü yarılanması yaşayacağı ve ödülün 12,5 BTC’den 6,25 BTC’ye düşeceği biliniyor.

Bu önemli ve her dört yılda bir gerçekleşen olaya yönelik çok fazla beklenti oluştu. Fiyatın tam da Halving öncesinde 10.000 dolara kadar çıkması ise neredeyse bütün yatırımcıların daha fazla yükseliş beklentisi içerisine girmesini sağladı. Buna rağmen 2016 yılındaki benzer tablonun şimdi de yaşanıyor olması, yükseliş bekleyenlerin bir süre daha beklemek zorunda kalabileceğini gösteriyor.

BTC, 7 Temmuz 2016 tarihinde blok ödülü yarılanmasından 2 gün önce 678 dolardan 604 dolara düşmüş ancak Halving sonrasında yeniden toparlanmıştı. Halving sonrasında neredeyse 1 yıl içerisinde ise BTC’nin 20.000 dolara giden trende girdiği ve sonunda kısa süre içerisinde 20.000 doları görmesi, şimdiki yatırımcılara umut veriyor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment