Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2017’de Bitcoin Google’da En Çok Arananlar Listesinde!

Siz farklı düşünüyor olabilirsiniz, ama 2017 yılı Bitcoin ve kripto paraların parlamaya başladığı yıl oldu. Bütün kripto paraların babası olan Bitcoin’in fiyatı yüksek performans gösterince insanların farkındalığı da arttı. Fiyat her yeni rekor kırışında çoğu medya kuruluşu Bitcoin hakkında haberler yazdı.

Peki ya kripto paralar 2017 yılında insanlar arasında ne derecede popülerdi? Google Trends’in yayınladığı “2017’de en çok arananlar” listesinde Bitcoin, küresel gelişmeler kategorisinde 2. sıraya oturdu. “Nasıl yapılır” kategorisinde ise “Nasıl Bitcoin alınır” sorusu 3. sırada bulunuyor.

İnsanlar Bitcoin’e Resmen Saldırdı!

Özellikle 2017’nin 3. ve 4. çeyreğinde her hafta ana akım medya kaynakları ve insanlar Bitcoin hakkında konuşuyordu. Finans alanında aslında birçok kuruluş, kripto paralara karşı oldukça negatif bir tutum sergilemişti. Buna rağmen blockchain teknolojisine karşı olan hayranlık şirket yöneticileri tarafından belirtilmişti. Ancak yılın sonlarına doğru artan bir sayıda bankalar, yatırım şirketleri ve dev Wall Street firmaları kripto para dünyasında aktif bir rol almaya başladı.

Görünüşe göre Bitcoin’e olan bu ilginin asıl sebebi inanılmaz bir derecede artış gösteren fiyat. Aşağıdaki Google Trends grafiğinden de görülebileceği gibi, Bitcoin aramaları yıl boyunca stabil bir şekilde artış göstermiş. Ağustos’tan sonra fiyat iyice yükseldikçe aramalar da buna doğru orantılı bir şekilde artmış. Ancak Kasım ayının sonunda, her gün yeni bir rekor kırıldığındaki aramaların sayısında da bir patlama yaşanmış. Bitcoin 8,000$, 10,000$ ve 12,000$ seviyelerini sadece 7 gün içinde geçmişti.

Bitcoin İkinciyse Birinci Kim?

Bitcoin’in Google Trends küresel haberler listesinde 2. sıraya oturması inanılmaz bir başarı sayılabilir. 2. sıradaki Bitcoin oldukça nadir gerçekleşen güneş tutulması, Kuzey Kore’nin balistik füzeleri, Las Vegas’taki katliam ve terör olayları gibi önemli meseleleri bile geçmiş bulunuyor.

Peki ya Bitcoin kadar başarılı bir şeyin ikinci sıraya oturmasına neden olan şey neydi? Bu sorunun cevabı Irma Kasırgası felaketi. Büyüklüğü açısından görülen en yüksek kategorilerden biri olan 5. kategoriye giren Irma, 66.77 milyar $’lık bir zarara sebep olmuş ve 134 insanın ölümüne sebep olmuştu. Porto Riko, Küba, ABD’nin Florida Eyaleti ve Saint Martin adası günlerce enerji kaybına sebep olmuştu. Hatta Porto Riko hala tam olarak toparlanmış değil.

Yılın sonuna yaklaşırken Bitcoin günlük bir şekilde haber sitelerini meşgul etmeye devam ediyor. Son zamanlardaki söylenti, Bitcoin’in yaşadığı “çöküş” nedeniyle oldukça riskli olduğu, ancak bu tabii ki saçma bir öneri. Bitcoin geçmişte de bunun gibi büyük düşüşler yaşamıştı, ancak sadece birkaç gün veya hafta sonra eski seviyesine geri dönmüştü.

Bunun dışında da insanların Bitcoin cüzdanlarını unuttukları, hatta bilimsel dayanağı olmayan ve işlevsiz olan hipnoz gibi yöntemlere başvurduklarını duymuştuk. Ayrıca her hafta farklı bir borsanın hacklendiğine, farklı bir hükümetin yaptığı açıklamalara tanıklık ediyoruz. Bu yıl oldukça heyecanlı geçmişti, bakalım 2018’in ilk günlerinde neler göreceğiz. Seneye görüşmek üzere!

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment