Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TenX Kurucusu Bitcoin’in Daha Çok Değişeceğini Düşünüyor

Bitcoin’in değişken olduğu zaten uzun süredir belli olsa da geçtiğimiz iki ayda bu özelliği çok daha bariz bir şekilde gördük. Ancak Bitcoin değişken olmasının yanında, yaşadığı düşüşlerden hızlıca toparlanabileceğini de gösterdi. Sekiz hafta süren yükselme eğilimiyle birlikte Bitcoin fiyatı bir haftadan biraz fazla süre önce 20 bin $ sınırını görmeyi başarmıştı. Böylesine büyük bir seviyeye ulaşan Bitcoin kısa süre sonra neredeyse 8 bin $ da düşüş göstermişti.

Fintech şirketi TenX’in kurucusu Dr. Julian Hosp, CNBC’ye verdiği röportajda Bitcoin’in önümüzdeki sene çok daha yüksek zirveler ve çok daha düşük dipler göreceğini söyledi:

“Bitcoin’in 60 bin $ sınırına ulaştığını göreceğimize inanıyorum ancak aynı zamanda Bitcoin’in 5 bin $ sınırını göreceğine de inanıyorum. Buradaki soru ise ‘hangisi daha önce gerçekleşecek?'”

Bitcoin’in yaşadığı düşüşü pek çok kişi piyasanın çöküşü ya da balonun patlaması olarak algılasa da Hosp gibi bazı yatırımcılar yaşanan düşüş sayesinde Bitcoin almak için çok iyi bir fırsat oluştuğu görüşünde.

“Piyasadaki uzmanlar için bu bir hoş geldin düşüşüydü. Bizim için bu düşüş çok, çok sağlıklıydı ve bazılarımız (düşüşü) biraz daha fazla satın almak için kullandı çünkü aniden tüm zamanların zirvesinden %40-45 oranında indirim yaşandı.”

Piyasa Büyüyor

Görülen dip yalnızca Bitcoin fiyatında değildi. Geçtiğimiz haftanın sonunda kripto para piyasası 48 saat gibi kısa bir zaman diliminde toplamda 200 milyar $ değerinde kayıp yaşadı. Ama piyasa kendini hızlıca toparlamayı da bildi. Böylesine büyük bir düşüşü yaşamak oldukça endişe verici olduysa da bu düşüş ne ilkti ne de son olacak.

Noel gününe doğru ilerlenen haftada yaşanmış düşüşün sebebi olarak gösterilebilecek çok fazla olay var ve yalnızca bir olayı parmağımızla işaret edip “işte bu sebep oldu” diyemiyoruz.

Hosp Bitcoin fiyatında yaşanan düşüşün daha fazla satın almak için iyi bir fırsat olduğunu düşünürken aynı zamanda kripto para piyasasının önümüzdeki sene daha düşük dipler göreceğine inanıyor. Hosp’un bu düşüncesinin artında yatan sebep ise yatırımcıların artık gereksiz koinleri bırakıp, gerçekten bir değeri ve/veya işlevi olan koinlere yönelmeye başlamış olması:

“Bunun patladığı zaman herkesin parasını kaybetmesine sebep olacak bir balon olacağını düşünmüyorum ama bence çok işlevi veya değeri olmayan tüm koinler ve varlıklar (piyasadan) ayıklanacak. Para kripto para sektöründe gerçekten bir değeri olan, yeni bir teknolojiye sahip ve insanlar tarafından kullanılan koinlere akmaya başlayacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment