Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Fiyatı 13,000$’a Düştü!

Market verilerine bakacak olursak Bitcoin 24 saat içinde gördüğü en yüksek nokta olan 20,000$’dan yaklaşık %35’lik bir düşüş göstererek 13,000$’a kadar geriledi.

Kullanıcılar ise tek bir soru soruyor: Paniklemeli miyiz? Bu konuya daha sonra değineceğiz ancak öncesinde fiyat hareketlerini daha detaylı bir şekilde inceleyelim.

Bugün borsalara girildiğinde yatırımcılar büyük bir şokla karşılaştı, zira fiyat Coinmarketcap’teki verilere göre Bitcoin 12,960$’a kadar gerilemiş. Bu da 17 Aralık’ta görülen 20,052$’la karşılaştırıldığında %35.4’lük bir düşüşe işaret ediyor.

Aslında bu Bitcoin’in 20,000$ seviyesinden sonra yaşadığı ilk düşüş değil. Pazar günkü fiyat yükselişinden sadece 2 gün sonra, yani salı günü fiyatın 17,000$’a indiğine şahitlik etmiştik. Üstelik bu düşüşün 1800$’lık kısmı sadece bir gün içinde yaşanmıştı. Analistler aslında piyasadaki oynaklığın (volatilite) artacağını da daha önce belirtmişlerdi. Bunun sebebi de 2017 yılı boyunca yatırımından para kazanan kişilerin yıl sonunda yatırımlarını çekmek istemesi; özellikle son günlerde yaşanan, dur durak bilmeyen bir yükselişin ardından.

Tabii bu derecede büyük bir düşüş yaşayan tek kripto para Bitcoin değil. Yatırımlarını altkoinlerde değerlendirenler de portföylerinin önemli bir derecede etkilendiğini gördü.

Bütün kripto paraların fiyat hareketlerini istatistiksel olarak görüntüleyen OnChainFX adlı websitesinden alınan verilere göre, son 4 gün içinde piyasa değeri bakımından ilk 20’de olan koinlerin tamamı tarihlerindeki en yüksek seviyeye ulaşmıştı. Bunların arasından Bitcoin Cash, Dash, Litecoin ve Ethereum gibi dev isimler de bu düşüşe ortaklık ediyorlar.

Peki en üstte sorduğumuz soruya gelelim, paniklemeli miyiz? Tabii ki hayır. Eğer yatırımınızı üst seviyelerden sattıysanız büyük oranda kazanç elde etmiş olabilirsiniz. Ancak satmadıysanız şimdi satmanın hiçbir anlamı yok. Aslında bu ayın başında, Bitcoin 11,500$’dan 8,500$’a kadar gerileyerek %25 gibi bir düşüş göstermişti. Yine Ethereum, Haziran’da 400$’a ulaşmışken Temmuz ayının ortasında 140$’a kadar gerilemişti. Bu düşüşler sadece bir örnek, geçmişte de bunun gibi durumlar yaşanmıştı. Yatırımınızı etkileyebilecek ani kararlar almadan önce piyasayı dikkatli bir şekilde incelemeyi ve tabii ki Koin Bülteni‘ni takip etmeyi unutmayın 🙂

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment