Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether Hack Sonrası Yeni bir Platform Hazırlıyor

Geçtiğimiz ay sizlerle Tether platformunun hacklenme haberini paylaşmıştık. Bu olayla birlikte Los Angeles bazlı şirket hakkında oldukça çarpıcı tartışmalar da piyasayı alt üst etmişti. Yeni bir açıklamaya göre değeri USD ile sabit tutulan Tether, platformunu baştan aşağıya yenileyecek.

Websitesinde bugün yayınlanan bir haberde Tether, kaybolduğu söylenen 30 milyon $ değerindeki token’ların nasıl geri alınacağını anlatmış. Açıklamada aynı zamanda kullanıcıların platformda tutulan bakiyelerini nasıl çekeceği de belirtilmiş.

Tether token’larının üzerinde kurulduğu Bitcoin bazlı bir yazılım protokolü mevcut: Omni Foundation. İşte bu Omni Core yazılımının geliştiriciler tarafından hack olayı üzerine hazırlanan yeni bir versiyonu yayınlanmıştı, bununla birlikte çalınan token’lar bir karalisteye konulmuştu. Konuyla ilgili Tether’ın sitesinde şöyle bir açıklamaya yer verilmiş:

“Bu sayede Omni, çalınan koinlerin piyasada kullanılmasına engel olabilmişti. Hack olayı kesinlikle hafife alınmadı. Hatta hack sayesinde Tether gelecekte ekosisteme yapılabilecek herhangi bir saldırıyı engellemek adına önlem almış, bu sayede kullanıcı topluluğu korunmuş oldu.

Yeni yayınlanan açıklamada Tether’ın cüzdan servislerini Salı gününden beri “kısmen” başlattığı belirtiliyor. Kullanıcılar isteklerine göre Tether token’larını bu cüzdanlardan çekebilecek, ancak görünüşe göre bakiye yatırma işlemleri kullanıma kapalı.

Bununla birlikte Tether yeni bir platform üzerinde çalışıldığını, eski cüzdan servislerinin durdurulacağını ve adreslerin kapatılacağını söyledi, ancak bu konuda şimdilik detaylı bir açıklama yok. Bahsi geçen yeni platformun yakında açılması bekleniyor, zira kullanımda olan platforma yapılmak istenen kayıt işlemleri tamamen durdurulmuş.

Tether kullanıcılarına token’ların 3. parti borsalar üzerinde kullanılması gerektiği şeklinde bir öneride de bulunuyor ve şöyle ekliyor:

“Bakiyelerin gelecekte yaşanabilecek potansiyel bir ‘kaybolma’ durumuna karşı kullanıcılar eski cüzdanlarına veya adreslerine herhangi bir para yatırma işleminde bulunmamalı.”

Kullanıcılardan gelen öneriler doğrultusunda kullanım hükmü ve koşulları (terms and service) üzerinde de bir değişikliğe gidilecek. Bu arada finansal denetleme firması Friedman LLP de 30 Eylül 2017 tarihinden beri bir bilanço denetimi yürütüyor. Açıklamanın sonunda Tether, sitede verilen bakiye değerlerinin tamamen doğru olduğunu ve “ters yönde yapılan herhangi önerilerin geçersiz ve dayanaksız olduğu” şeklinde bir cümleye de yer verilmiş.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment