Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Yeni Rekorlar Kırmaya Devam Ediyor

Ripple şirketi ve şirketin XRP sembolüyle anılan kripto parası üzerindeki düşünceler uzun süredir tartışmalıydı. Ne olursa olsun, görünüşe göre proje oldukça doğru bir yolda ilerlemekte. Geçtiğimiz birkaç hafta içinde Ripple’ın fiyatı 0.70$’a çıkmıştı. Dün gece itibariyle bu fiyat 1$’a kadar yükseldi.

Çoğu kişi Ripple’ın yıl sonuna kadar bu derecede yükselmesi beklemiyordu, ancak artık inkar edilemeyen bir gerçek var: Kripto para dünyasındaki hiçbir proje görmezden gelinmemeli.

2017 yılını kapatmak üzereyiz, ancak kripto paralar yükselişine çılgın bir şekilde devam ediyor. Bu sabah yaptığımız bir haberde sizlerle Dash’ın 1500$’ı nasıl geçtiğini paylaşmıştık. Bitcoin şimdilik rekor kırma dönemini bitirmiş gibi görünüyor, ancak altkoinlerin değeri son haftalarda inanılmaz bir yükseliş içindeydi. Bu altkoinlerden biri, tam olarak bir kripto para olarak görülmese de Ripple. Daha detaylı olmak gerekirse, sadece 10 gün önce 0.20$ seviyelerinde stabil bir şekilde seyreden Ripple, bu sabah saatlerinde 1$’a erişti. Şuandaysa 1 $’ın üstünde seyretmekte.

Kripto para endüstrisindeki bazı uzmanlar Ripple’ın fiyatının 2018 yılı süresince veya sonrasında 2$’ın üzerine çıkacağını söylemişlerdi. Buna rağmen çoğu kullanıcı 1$ seviyesine bile gelmenin imkansız olduğunu düşünüyordu. Bu aslında o kadar da yanlış bir düşünce değildi, çünkü Ripple bu yıl Mart ayına kadar 0.006$ seviyesinde hareketsiz bir şekilde kalmıştı. Birçok insan bu koini ‘bankacıların tercihi’ olarak nitelendirse de portföylerinde Ripple bulunan yatırımcılar oldukça mutlu bir yıl geçirdi. Ripple’ın ‘bankacıların tercihi’ olduğu bir bakıma doğru olsa da son fiyat yükselişiyle bunun da diğer kripto paralardan bir farkı olmadığı anlaşılmış oldu.

Son 24 saat içinde Ripple’ın 0.725$ seviyesinden 1.08$’a yükselmesine şahitlik ettik, üstelik fiyat yükselirken önemli bir direniş de yoktu. Tabii 0.85$, 0.92$ ve 0.95$ seviyelerinde büyük satışların gerçekleştiğini gördük ancak bunların dışında Ripple’ın fiyatının yükselişine engel olan hiçbir şey yoktu. Mevcut olan engeller bile birkaç dakika içerisinde aşıldı. Ripple’ın aynı momentumu 1$’dan yukarıda da sürdürüp sürdüremeyeceğini şimdilik hiç kimse kestiremiyor. Artık kripto para dünyasında yaşanan hiçbir olay o kadar da şaşırtıcı gelmiyor. Teknolojik açıdan olmasa da piyasa değeri açısından lider olan Bitcoin bile günlük olarak büyük fiyat düşüşleri yaşayabiliyor.

Ripple’a Olan Talep Hızla Arttı

Ripple’a karşı olan talebin oldukça güçlü bir hal aldığını görmek mümkün, zira son 24 saatte tam 2.3 milyar $’lık Ripple alım satım işlemi gerçekleştirilmiş. Grafiklere bakacak olursak, Ripple’a yatırım yapmak isteyen insanların satmak isteyenlere karşı çok daha büyük bir kitle oluşturduğunu görmek mümkün. Bunun sonucunda da fiyatın gidebileceği tek yer daha da yukarısı. Ripple’ın geliştirici takımı 55 milyar adet koini dondurmuştu, bu da görüleceği üzere dijital paranın değerine oldukça büyük bir katkıda bulundu.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bu yükselişin en büyük sebebi de Koreli Bithumb borsasındaki kullanıcılar. Güney Kore’deki borsalarda Ripple’ın fiyatı şu anda 1.3$ gibi bir seviyeye ulaşmış bulunuyor. Bu da tabii ki Dünya’nın geri kalanındaki borsaların potansiyel olarak yakalayabileceği bir fiyat. Batı’daki borsalardaki Ripple fiyatı şu anda 1$’a ulaştı, ancak bunlarda şu anda gerçekleşen bariz bir satış trendi görülebilir. Ripple en büyük kripto para borsası olan Bitfinex’te 1$, Bittrex’te 1.05$, Poloniex’te ise 1.01$’dan işlem görüyor. Önümüzdeki saatlerde bakalım borsaların fiyatları birbirlerine ne kadar yakın olacak.

Bütün bu hareketliliğe bakacak olursak, 2017 yılı kripto paralar için henüz bitmemiş olabilir. Bitcoin şimdilik fiyat ivmesini kaybetmiş olsa da sağlam bir projeye sahip olan altkoinler büyük bir şekilde değer kazandı. Bitcoin Cash 3300$’ı geçti, Ripple yükselişine devam ediyor, Monero ise 450$ seviyesine ulaştı. Geçtiğimiz hafta içinde birçok koin tarihlerinde gördükleri en yüksek seviyeye ulaştı. Bütün bunların sadece birkaç gün içinde olduğunu göz önünde bulundurursak, yıl bitmeden kripto para yatırımcılarının yüzünü gülderecek bir çıkış daha yaşanabilir demek mümkün. Tabii Bitcoin’in şimdiki durumuna bakılırsa bu çıkışa katılabilecek mi, biraz zor görünüyor. Ne olursa olsun, kripto para piyasası başta boş boş konuşan şirket yöneticileri olmak üzere hepimizi şaşırtmaya devam edecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment