Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya ve Güney Kore’deki Blockchain Savunucuları Güçlerini Birleştiriyor

Japonya ve Güney Kore’den Blockchain’e destek veren iki grup bu teknolojinin daha geniş bir şekilde kullanılmasını sağlamak için işbirliği yapacaklar.

Yapılan açıklamaya göre The Korean Blockchain Open Forum (KBOF) ve Blockchain Collaborative Consortium (BCCC) Kasım ayından beri bu işbirliği hakkında müzakereler yapmaktaymış. İki grup arasındaki resmi anlaşma 19 Aralık’ta Seul’de düzenlenen Blockchain TechBiz konferansı esnasında imzalandı.

BCCC’nin yaptığı açıklamaya göre:

“Gelecekte işbirliğimizi hem organizasyonlarda, hem şirketler arası etkinliklerinde daha da derinleştireceğiz ve her türlü bilgi birikimimizi birbirimiz ile paylaşacağız.”

Grubun yaptığı açıklamaya göre konsorsiyum başlatıldığından bu yana 200’den fazla şirket katılım gösterdi. BCCC’nin geçtiğimiz yıl Aralık ayında yapmış olduğu açıklamada üye şirket sayısının 100’ü geçtiği ve bunlara Microsoft Japan, Mitsui Sumotomo Insurance, PwC, Bitbank ve ConsenSys gibi şirketlerinde dahil olduğunu belirtti.

Benzer olarak KBOF’in yaptığı açıklamada ise girişimçi yeni blockchain şirketleri, bilişim firmaları, devlet kurumları, akademik kurumlar ve yerel belediye ofislerininde dahil olduğu 157’den fazla organizasyonun forumlarına üye olduğunu duyurdu.

Daha önceden haberimizde bahsettiğimiz gibi ülkede halen initial coin offerings yasaklaması devam etmekte. Güney kore hükümeti ise şu anda dönmekte olan kripto para birimi spekülasyonlarının önünü kesmenin yollarını aramakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment