Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Asaf Savaş Akat: Bitcoin 1,5$’ken Almadım, Memnunum

Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat Bloomberg HT’ye Bitcoin’in balon olduğunu söyledi.

Bloomberg HT’deki Küresel Piyasalar programına konuk olan Akat “Bitcoin‘in lale soğanı balonu gibi bir balon olduğunu düşünüyorum. Ancak Blockchain teknolojisinin gelecekte nakit paranın yerini alma ihitimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Paranın tarihine bakınca, parayı çıkaran, var eden devlettir.” diye konuştu.

Akat sözlerine “Pratik gelmiyor bana. Blockcain’ler olacaksa bankaların devletle beraber bir Merkez Bankası tesis ederek yapacağı birşey olacak. Onun dışında egzotik bir servet tutma biçimi olarka karşımıza çıkıyor. Kullanışlı değil, ödeme sistemi inanılmaz pahalı ve hırsızlığa inanılmaz müsait. Bitcoin’e yatırdığın parayı altına yatır, çalınma ihtimali bitcoin’e göre trilyonda bir” şeklinde devam etti.

Bitcoin almayı düşündüğünü ancak vazgeçtiğini belirten Akat “Şu anda bitcoin spekülasyon aracı, ben 1.5 dolarken bin dolarlık alayım diye düşünmüştüm, bu işin uzmanlarından biri de Türk’tür, arkadaşımın oğludur. Ben çalınır diye almadım, bana “iyi ki almadın, yüzde yüz hacklerlerdi, o para gitmişti” dedi. Ben almadım, çok memnunum” şeklinde konuştu.

Akat Türkiye ekonomisinin 2017’de büyüme açısından iyi bir yıl geçirdiğini, tek sorunun enflasyon olduğunu söyledi. Kurda da yıl sonu beklentilerine bakıldığında sürpriz olmadığını kaydetti.

Kaynak: BloombergHT

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

3 Comments

  • Nusret Atayman
    Posted 22 Aralık 2017 - 13:00 13:00

    Ya sayın Akad 1,5 dolardan almadığın BTC için yorum yapma hakkın bitmiş olmalı. Ne isabetli öngörüde bulunmuşsun ki 1000 katı geliri kaçırmış hala ahkam kesiyorsun. O çok bilen arkadaşının oğlu da kim söyle bilelim de biz de senin gibi kıymetli öngörülerine kanmayalım.

  • Aksel
    Posted 22 Aralık 2017 - 12:44 12:44

    Ne kadar sığ ve yanlış yorumlar yapmış. Bir profesörün bu şekilde araştıma bile yapmadan çalınırdı gibi saçma sapan yorumlar yapması ancak Türkiye’de oluyor sanırım. Bolan olsaydı bugün Bitcoin tüm inişlere rağmen 13k$ seviyesinde takılır mıydı? Asıl şimdi görün yükselişi proflar! 🙂

  • berkant
    Posted 22 Aralık 2017 - 12:43 12:43

    %100 hacklenirmiş. hangi virüs alabileceği sitelere giriyor acaba. gençlik yılların tabi o zamanlar bilemedim 🙂

    altın alsan evet çalınma ihtimali bitcoin e göre trilyonda 1’dir belki. ama altın alırsan bitcoin e göre milyonda 1 kazanırsın.

Leave a comment