Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs Kripto Para Bürosu Kuracak!

Bu konu üzerinde birçok söylenti vardı, ancak Bloomberg’ün dün yayınladığı bir habere göre ABD bazlı dev banka Goldman Sachs, bir kripto para alım satım bürosunu 2018’in Haziran ayının sonuna kadar işleme koyacak.

Bloomberg kaynak olarak şirketin içinden anonim bir isme işaret ediyor. Şu anda banka yoğun işlem hacmi altında kripto paraların nasıl saklanacağını konusunu görüşüyormuş. Haberde oldukça önemli bir açıklamaya da yer verilmiş:

“Goldman Sachs’da açılacak olan kripto para işlemleri Wall Street’te kullanıma sunulan ilk kripto para marketlerine ev sahipliği yapacak.”

Banka Dikkatli Ama Açık Görüşlü

Goldman Sachs’ın CEO’su Lloyd Blankfein’ın daha önce kripto paralara kuşkuyla yaklaştığını, ancak açık görüşlü olduğunu söylediği açıklamaları olmuştu.

“Bitcoin benim seveceğim bir şey değil. Ama geçmişte buna benzer, sevmediğim birçok şey olmuştu ve sonunda harika bir şekilde çalışmışlardı. Eğer bundan 20 yıl sonra Bitcoin başarılı olursa size nedenlerini sıralayabilirdim. Ama piyasa hakkında şimdi bildiğim şeylere dayalı olarak bunun kesinlikle başarılı veya başarısız olacağını söyleyemem.”

Hatırlayacak olursanız firma bu ayın başında müşterilerine Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri (futures) işlemlerini açacaklarını söylemişti. Bu aslında bankanın ‘muhafazakar’ bakış açısının yüksek olduğunu düşününce oldukça önemli bir adımdı. Ancak bunun ardından banka, “bazı müşterilerimiz hesaplarında futures işlemlerinin değeri kadar bakiye bulundurmalı” şeklinde garip bir açıklamada bulunmuştu. Hatta bunun üzerine bankayı kullanmaktan vazgeçen müşteriler bile olmuştu.

Temelde bir yatırım bankası olan Goldman Sachs, Wall Street’in en elit firmalarından biri olarak görülüyor. Firmanın bazı üst düzey yöneticileri ABD hükümetiyle güçlü ilişkilere bile sahip. Hatta ABD’nin şimdiki hazine bakanı Steve Mnuchin ve eski bakan Hank Poulson, bankanın içinde yüksek mevkiilere sahip. Saygın firma şimdi Bitcoin işlemlerine izin vereceğini açıkladığına göre diğer Wall Street şirketlerinin de bu hareketi takip etmesi kaçınılmaz. CBOE ve CME’deki futures işlemleri Bitcoin farkındalığını artırmıştı, Goldman Sachs ise Bitcoin’e büyük ölçüde resmiyet kazandırma şansına sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment