Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2017’den Beri 1.2 Milyar Dolarlık Kripto Para Hırsızlığı Yaşandı

Kripto paraların sanal ortamda hack işlemleri gibi kötü niyetli ataklar saldırı sonucu çalınması maalesef sektörün kanayan bir yarası. Bunun yanı sıra, sizlerle de daha önce birçok kez paylaştığımız gibi; fiziksel manada hırsızlık olayları da maalesef yine çok sık oranda gerçekleşiyor. Bununla ilgili bir resmi veri ortaya koymak isteyen bir grup araştırmacı ise, 2017 yılı başından beri meydana gelen kripto para hırsızlıklarının miktarını ortaya koymak için hummalı bir çalışma başlattı. Raporda, enteresan veriler var…

Buna göre, 2017 yılı başından beri, bildirilen ya da bildirilmeyen kripto para hırsızlık olayları sonrası haksız yere el değiştiren kripto paraların toplam maddi değeri tam 1.2 milyar dolar oldu. Araştırmacılar, bu rakamın sadece yüzde 20’sinin sahiplerinin eline yeniden geçtiğini belirtti.

Kripto para güvenlik firması Cipher Trace’in CEO’su olan ve aynı zamanda araştırmacı ekibin başında bulunan Dave Jevans, yaptığı açıklamada Avrupa’da yürürlüğe girecek olan yeni veri koruma kanununun, kripto para hırsızlarını belirleme ve aksiyon alma noktasında güvenlik güçlerinin işini daha da zorlaştıracağını belirterek; şunları söyledi:

”Bu yeni veri koruma kanunu süreçleri, internetin genel anlamda güvenliğini olumsuz etkileyecek. Aynı zamanda artık hırsızları bulabilmemiz de iki kat zor olacak. Kritik bilgilere olan ulaşımı engellersiniz, ki yeni kanunda bu yapılıyor, kripto para hırsızlığı, sahte linkler ile insanların kişisel bilgilerini hackleme, sahtekarlık, işlemci gücünün çalınıp madenciliğe harcanması gibi şeylerin önünü alamazsınız.”

Yeni kurallar uyarınca, Avrupa merkezli domain verileri, WHOIS internet veri sistemine eklenmeyecek ve güvenlik güçleri bu bilgilere erişim sağlayamayacak. Jevans, sözlerine olumsuz bir tablo çizerek devam ederken, şunları söyledi:

”Bunun sonucunda artık Avrupa’da bu işlerin çok daha zor olacağını göreceğimizi düşünüyorum. Artık tüm kötü niyetli adamlar bu kanun sonrası kendilerini daha rahat hissedecekleri için Avrupa’ya göç edeceklerdir ve artık veriye erişiminiz olmaycağından ötürü, bu olayların önünü almamız zor görünüyor.”

Birçok otorite, çeşitli platformlarda bu yeni yürürlüğe girecek yasaların Blockchain’i nasıl etkileyeceği yönünde görüş bildirirken; olayın merkezi yapısına da dikkat çekmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment