Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin En Büyük Dördüncü Demir Yolu Şirketi Blockchain Lojistik Birliğine Katıldı

24 Mayıs tarihinde şirketin yaptığı bir açıklamaya göre, ABD taşımacılık devi Norfolk Southern Corp (NSC) Blockchain in Transport Alliance (BiTA; Ulaştırma İttifağında Blockchain Kullanımı) isimli birliğe katıldığını açıkladı.

BiTa ticari birliği 2017 yılında taşımacılık ve lojistik sektörlerinde blockchain uygulamaları geliştirmek ve bunların kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla kurulan, hatta buna ek olarak teknolojinin ulaşım endüstrisi standartlarına entegre edilmesini de kendisine amaç haline getirmiş bir birlik. Şu an için birliğin 250’den fazla katılımcısı bulunmakta.

NSC ise ABD’nin batı bölgesinde kömür, otomotiv ve endüstriyel ürünler taşımacılığı konusunda çok yönlü lojistik hizmetlerine sahip bir şirket. Şirkete ait olan demiryolu şirketi 22 batı ABD eyaleti boyunca 31.000 kilometre uzunluğunda bir rotaya sahip ve bütün bilinen batı ABD konteyner limanlarına hizmet vermekte.

BiTA başkanı Chris Burruss, Norfolk Southern üyeliğinin ”biz ortak blockchain standartlarının nakliye dünyasının geleceğini belirlemesi  yönünde çalışmalara devam ederken … bu üyelik bütün üyelerin fayda sağlayabileceği çok yönlü bir demir yolu uzmanlığını da sağlamış oluyor.” ifadelerini kullandı.

Bu tarihe kadar BiTA piyasadaki büyük oyuncular olan FedEx, Uber, nakliye devi UPS ve küresel demir yolu, madencilik, kazı ve enerji üretim ekipmanları üreticisi olan GE transportation gibi kurumları da birliğe katmayı başardı. Warren Buffet’in sahip olduğu BNSF Railway de Norfolk Southern’in üyeliğine öncü olan kurumlardan bir tanesi. Birlik OriginTrail ismindeki blockchain temelli olan ve tedarik zinciri için kullanım sağlayan bir protokol üzerinden işlem sağlamakta.

Bu yılın başlarında lojistik endüstrisinin önde gelen üyeleri – ki bunlar dünyadaki çoğu insana iş veren kurumlar oluyor – Cointelegraph’a blockchain teknolojisinin ürün, hizmet ve değerli mülkleri taşıma konusunda ”eşsiz bir çözüm” olduğunu ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment