Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ShipChain Şirketi Güney Karolina’nın Haksız Uygulamayı Durdurma Emrine İtiraz Etti

24 Mayıs tarihli açıklamaya göre, lojistik ve tedarik zinciri startup şirketi ShipChain, Güney Karolina yetkilileri tarafından tebliğ edilen eyalet menkul kıymet yasalarının ihlaline yönelik iddiaları çürüttü.

Bu haftanın başlarında şirkete Güney Karolina Başsavcılık ofisi tarafından haksız uygulamayı durdurma emri gönderilmişti. Kararda ShipChain’in gerekli merciler tarafından tüccar veya acente olarak tescillenmeden menkul kıymet işlemleri yaptığı ifade ediliyordu. Kararda belirtilen menkul kıymet tanımındaki birim ise startup şirketinin Ethereum tabanlı platformunda işlem yapmak için kullanılabilecek olan SHIP tokenleri. 

ShipChain açıklamasında hiçbir yetkili kişinin şirkete karşı iddia edilen suçlamalar hakkında onlarla irtibata geçmediğini ve bu iddiaları doğrulamadığını belirtti. ShipChain kendi özel token satışlarının yürürlükteki menkul kıymet mevzuatına göre yapıldığını ve bu işlemin şirketin geliştirici takımını Güney Karolina eyaletine taşıdığı tarih olan Ocak ayından önce gerçekleştirildiğini ifade etti.

ShipChain bu özel satıştan itibaren herhangi bir ”arz, ihraç veya satış’‘ yapmadıklarını ve yakın bir gelecekte de yapmayı planlamadıklarını belirtti. Firma ayrıca tokenlerin sadece kısıtlı bir yatırımcı kitlesine satıldığını ve bunların arasında bir tane bile Güney Karolina vatandaşı veya firması bulunmadığını da vurguladı.

ShipChain konu hakkında şu açıklamada bulunuyor:

”ShipChain firması SHIP tokeninin özel satış esnasında Güney Karolina içerisinde veya herhangi bir Güney Karolina vatandaşına satıldığının bile farkında değil.”

Haksız uygulamayı durdurma emrine göre şirketin konu hakkında temyize gidebilmesi için 30 gün süresi var.

21 Mayıs tarihinde ABD ve Kanadalı eyalet ve bölgesel menkul kıymet yetkilileri ”Operaton Cryptosweep’‘ adını verdikleri program dahilinde potansiyel sahtekarlık içeren kripto girişimlerine karşı soruşturma başlatmıştı. North American Securities Administrators Association (NASAA) tarafından koordine edilen ve 40 farklı bölgeden gelen yetkililer 70 kurum hakkında soruşturma başlatmış ve önümüzdeki haftalarda dahasının geleceğini belirtmişlerdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment