Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Karolina Eyaleti Blockchain Startup Şirketine Haksız Uygulamayı Durdurma Emri Tebliğ Etti

21 Mayıs tarihinde blockchain startup şirketi ShipChain’e, eyalet menkul kıymetler tüzüğünü ihlal ettiği gerekçesiyle, Güney Karolina Başsavcılık Bürosundan haksız uygulamayı durdurma emri tebliğ edildi.

Resmi belgede yer alana göre, şirket Güney Karolina vatandaşlarına hem kendi internet sayfaları hem de Güney Karolina’da yapılan etkinlikler aracılığıyla kendilerine ait token kullanımı içeren yatırım fırsatları sunmakta imiş.İddiaya göre ShipChain bu tarz bir işlemi yapabilmek için Güney Karolina Başsavcılık Ofisi Menkul Kıymetler Departmanı tarafından sağlanan herhangi bir tescil veya ehliyete sahip değil.

Uygulamayı durdurma emri şu ifadeleri içeriyor:

”Burada bahsedilen etkinliklerin uygulandığı hiç bir zaman içerisinde ShipChain acente veya bayi olarak tescillenmemişti ve sanık ShipChain’e özel herhangi bir özel izin durumu söz konusu değildi. Burada belirtilen olayların yaşandığı herhangi bir zaman dilimi içerisinde, sunulan menkul kıymetler Başsavcılık ofisi veya federal teminatlı menkul kıymetler statüsünde ihraç edilen menkul kıymetlerden oluşmamaktaydı. Buna ek olarak sanık ShipChain ile ilgili konu hakkında herhangi bir muafiyet de söz konusu değildi.”

ShipChain sevkıyat takibi yapan Ethereum temelli bir platform. Kendi internet sayfasında belirtilene göre şirketin müşterileri ya ellerinde bulundurdukları tokenlerle ya da ShipChain’den token satın alarak nakliye takip işlemini gerçekleştirme olanağına sahip.

Savcılık tarafından gönderilen emir şirketin eyalet içerisindeki ”nakliye işinden” çekilmesini talep ediyor. Emir ayrıca şirketin ”Güney Karolina Eyaleti içerisinde veya içerisinden herhangi bir menkul kıymet endüstrisine katılımını da kalıcı olarak yasakladığını” vurguluyor. ShipChain konu hakkında 30 gün süresince itirazda bulunabilir.

Bu ayın başlarında Teksas Eyaleti Menkul Kıymetler Heyeti, Forex EA & Bitcoin Investment LLC adlı şirketin herhangi bir risk olmadan %100 kar marjı garantisi verdikleri farklı Bitcoin yatırım programları aracılığıyla tescilli olmayan menkul kıymet ihraç ettikleri ve yatırımcıları yanlış yönlendirdikleri sebebiyle şirkete haksız uygulamayı durdurma emri vermişti. 

Dün ABD ve Kanada eyalet ve bölge menkul kıymet denetçileri şüpheli buldukları kripto ve ICO şirketlerine bir teftiş yapmıştı. Teftiş sonucu bazılarının haksız uygulamayı durdurma emri ile karşılaştığı 35’e yakın şirketin eyalet menkul kıymet yasalarını ihlal ettiği durumlar tespit etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment