Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Afrikalı Bir Çete Kaçırdığı Çocuk İçin Bitcoin Fidyesi İstiyor

Polis sözcüsü Leonard Hlathi’nin açıklamalarına göre, Pazar günü öğleden sonra 13 yaşındaki Katlego Marite, Mpumalanga ilinin Witbank bölgesi içerisindeki evinin yakınlarında iki arkadaşıyla oyun oynarken bir arabanın içine zorla bindirilerek kaçırılmış.

”Ailenin rand (güney afrika para birimi) olarak değil de bitcoin olarak ödeme yapmasını istediler. Kaçıranlar aileden tamı tamına 15 Bitcoin talep etti. Aile ise bitcoin’in ne olduğunu bile bilmiyor. Bu tip şeylerle ilgilenmeyen bir aile. Şu an paramparça bir haldeler.”

Güney Afrika polisi çocuk kaçırma olaylarında artış olduğunu belirtse de, kripto para olarak fidye istenmesi olayının bir ilk olduğunu belirtiyorlar. Ancak bu dünya üzerinde ilk kripto para ile fidye istenmesi olayı değil.

Çetenin talep ettiği bitcoin miktarı talep edilen an 120.000 dolar civarında bir değere sahipti ancak şu an için yaklaşık 94 bin dolar civarında maddi değere sahip.

Aralık ayında Ukrayna’daki bir adam kaçırma çetesi İngiliz bir kripto para borsası çalışanını kaçırıp, kurbanın salınması için 1 milyon dolar değerinde bitcoin talep etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment