Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın Başlıca Fintech Şirketlerinden Birisi Gelecek Sene Kripto Para Borsası Kurmayı Planlıyor

23 Mayıs tarihinde şirket tarafından yapılan bir basın açıklamasında, Japonyanın en popüler kişisel bütçe yapma uygulamalarından birisi olan Money Forward Inc., önümüzdeki sene kripto para borsası kurma planlarını açıkladı.

Şirketin yeni bir alt kurumu olan ve bugün kurulan MF Financial Co., Ltd., şirketin kripto para borsası projesine odaklanacak ve Money Forward şirketinin Blockchain and Virtual Currency Laboratory (Blockchain ve Kripto Para Laboratuvarı) biriminin bir üyesi tarafından yönetilecek.

Bugünkü basın açıklaması MF’nin ilk olarak 2018 yazında bir kripto para medya platformu kurmak istediğini, bunun hemen ardından ise MF Laboratory’nin 2017’nin Aralık ayından beri araştırmakta olduğu kripto para borsası ve dijital varlık havale ile tasfiye sistemi inşa etmesi planlanmakta.

2017 yılı sonları gibi elde edilen verilere göre, vergi hesaplaması ve faturalar için Tokyo merkezli şirketin bulut tabanlı yazılımını kullanan  tahmini  500.000 üzerinde Japon işletmenin ve 2,400 civarında muhasebe firmasının da da dahil olduğu 5,5 milyonluk bir üye portföyü bulunmakta.

Şirket bunlara ek olarak şu an için kripto para birimi kullanan kullanıcılarına sunduğu ve yirminin üzerinde yabancı ve yerli borsadan elde edilen verilerle otomatikleştirilmiş kripto hesap cüzdanı gibi  geliştirilmiş araçlar da sunacağını duyurdu. Sunulacak olan yeni araçlar kullanıcılara işlem geçmişleri hakkında otomatik olarak kar ve zarar hesaplaması yapabilen bir araç da sunarak kullanıcıların kripto vergi beyannamesi doldurmalarını da daha kolay bir hale getirmeyi planlıyor.

Devasa Japon finans şirketleri büyümekte olan kripto para sektörüne ciddi yatırımlar yapmakta. Daha bir gün önce dünyanın mal varlığı açısından en büyük beşinci bankası olan Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), bir Tayland bankasının Blockchain Interledger’ını kullanarak sınır ötesi ödeme gerçekleştirmişti.

Geçtiğimiz son iki hafta içerisinde MUFG, 2019 yılında kendi kripto para birimini çıkartmayı deneyeceği haberinin yanı sıra, blockchain tabanlı küresel ödeme ağı kurabilmek için ABD’li bir bulut sağlama platformu ile ortaklığa imza attığını duyurmuştu. Bu esnada başka bir Japonya menşeli küresel yatırım bankası olan Nomura da geçen hafta dijital varlıkların gözetimiyle ilgili yeni bir uygulamaya başlayacaklarını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment