Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Büyük 5. Bankası Kendi Kripto Para Birimini Deneyecek

Cointelegraph Japonya’nın 15 Mayıs tarihli haberine göre,  Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) isimli Japon bankası 2019 gibi erken bir tarihte kendi kripto para birimini denemeye alacak.

Yerel bir haber kaynağı olan NHK’dan alıntı yapan Cointelegraph Japonya, MUFG Coin isimli kripto para biriminin test aşaması tahmini olarak 100.000 hesap sahibi içerebilir.

Şu an için mal varlığı oranına göre dünyanın en büyük beşinci bankası konumundaki MUFG, ilk olarak bu yılın Ocak ayında kendi token’ini piyasaya sürme niyetinde olduğunun sinyallerini vermişti ve bunu yaparak Japonya’nın token çıkartacak ilk bankası olma unvanını da elde etmişti. Daha önce yaptığımız haberde de belirttiğimiz üzre  kripto para alanındaki ilerleme girişimlerinin kökü ta 2016 yılına kadar gitmekte.

MUFG Coin ilk ve en önemli özelliği test aşaması müşterilerinin yatırdıkları miktarı otomatik olarak çevirecek olan bir uygulama desteği ile de desteklenecek olan kullanılabilirlik olacak. NHK’nın haberine göre bir MUFG koini değer olarak bir yen’e denk olacak.

NHK kullanıcıların, ”restoran, süper market ve diğer mağazalar gibi mekanlarda ödeme yapmak için MUFG koinini kullanabileceklerini” ve buna ek olarak ”kripto para birimini başka katılımcıların hesaplarına da gönderebileceklerini” belirtiyor.

Mitsubishi UFJ Financial Group kripto para endüstrisine girme hazırlığında olan büyük Japon kurum ve kuruluşlar için de yolu bir nebze açıyor gibi gözükmekte. Kripto para borsası sektörü ise DMM ve Yahoo! gibi farklı katılımlar sayesinde 2018 yılının manşetlerini baya bir meşgul etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment