Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin En Büyük Borsası UPbit ‘İçsel Denetim’ Yapıp Dolandırıcılık İddialarını Yalanladı

Yerel bir haber kaynağının aktardıklarına göre, 15 Mayıs Salı tarihinde Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası olan UPbit dolandırıcılık şüphelerinin aksini ispat eden bir  içsel bir denetim yaptıklarını bildirdi.

Düzenleyici kuruluşlardan 11 Mayıs Cuma tarihinde sahte bilanço tablosu düzenlemek şüphesi ile ani bir baskına uğrayan UPbit, henüz denetimle ilgili verileri paylaşmasa da koin varlıklarının gerçek olduğunu iddia etmekte.

Kripto para borsasının CEO’sunun sözlerinden alıntı yapan Naver isimli yerel haber kaynağı, UPbit’in bilanço defterlerinin kendi cüzdanları ile ‘‘%100’‘ aynı ayarda ve uyumlu olduğunu bildiriyor.

Bazı sosyal medya yorumcularının Salı günü belirttiğine göre, birden fazla cüzdanın yarattığı şüphe nedeniyle hükumet denetçileri arasında bir ”yanlış anlaşılma” olmuş ki bu şüpheler de gayet makul gözükmekte.

Cuma günkü denetim piyasalarda ani bir panik havası oluşturdu ve Mt. Gox kayyumunun çok miktarda tasfiye fonunu sattığı ve sonuç olarak piyasalarda bir kaç günlük düşüşe neden olduğu bir dönemle de kesişti.

Mesela resmi olarak çözülmese de UPbit’in denetim konusunda verdiği raporlar eğer elde herhangi bir somut bilgi yokken yapıldıysa kendi kendine zarar verecek cinsten bir girişim gibi görünüyor.

Twitter temelli bir Kore kripto para haber yorumcusu konu hakkında şunları ifade etti:

”Hikayenin nasıl devam edeceğini beraber göreceğiz ancak ben kanıtların blockchain işlemleri aracılığıyla kolayca görülebildiği bir soruşturma altında UPbit’in bir masumiyet hikayesi anlatabilme olasılığı olduğunu çok düşünmüyorum.”


Güney Kore iletişim devi Kakao’nun yan kuruluşu olan UPbit şu an için 24 saatlik işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük beşinci kripto para borsası durumunda ve basın saatine göre günlük 910 milyon dolar civarında işlem görmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment