Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bing Arama Motoru Kripto Para Reklamlarını Yasakladı!

Kripto para pazarlamacılarına başka bir darbe daha geldi. Bing arama motorunun reklam platformu olan Bing Ads, kripto para satışı içeren, sunan veya bununla ilgili bütün reklamları yasaklama kararı aldı.

Facebook, Google ve Twitter gibi platformların kripto para reklamlarını yasakladığı yıl olan 2018, Bing’den gelen bu son gelişme açısından pek şaşırtmadı.

Bing reklam planlama bölümü müdürü Melissa Alsoszatai-Petheo, karar hakkında şu açıklamalarda bulundu:

”Kripto para birimi ve bununla bağlantılı ürünler herhangi bir müeyyideye ve yaptırıma tabi tutulamadığı için, bunların, kullanıcılarımız için talan etmeye yönelik hareketlerde bulunabilecek kötü kişiler tarafından kullanılabilme riskleri barındırdığı sonucuna ulaştık. Başka bir deyişle, kripto para reklamları kullanıcılarımızı dolandırmaya yönelik riskler taşıyor.”

Bing Ads kripto paralar, kripto paralar ile ilgili ürünler ve düzenlenmemiş ikili opsiyonların (ya hep ya hiç opsiyonları de denilen dijital veya sabit değişmez gelir getirisi bulunan) hepsini dolandırıcılığa sebep olabileceği düşüncesiyle yasaklıyor.

Güncellenen ürün ve hizmetler poliçesi küresel olarak Haziran ayında devreye girecek ve bunun ile ilgili kararlar Haziran sonu veya Temmuz ortası gibi uygulanmaya başlanacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment